CenturyLink rondt overname van Level 3 Communications af
10-11-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

CenturyLink rondt overname van Level 3 Communications af

CenturyLink maakt bekend de overname van Level 3 Communications te hebben afgerond. Hierdoor ontstaat een wereldwijd actief bedrijf dat een breed scala aan technologische oplossingen levert over een veilig en betrouwbaar glasvezelnetwerk.

De gecombineerde organisatie verwacht meer dan 75% van zijn omzet uit kernactiviteiten en tweederde van zijn omzet uit strategische diensten gegenereerd zal worden door zakelijke klanten. Het netwerk van CenturyLink verbindt in totaal meer dan 350 grootstedelijke gebieden met meer dan 100.000 op vezel gebaseerde on-net-gebouwen, waaronder 10.000 gebouwen in EMEA en Latijns-Amerika.

Breder productportefeuille

Dankzij de overname is CenturyLink beter gepositioneerd om een breder productportefeuille netwerkoplossingen en IT-diensten te leveren aan klanten, waaronder cybersecurity oplossingen. Het bedrijf richt zich met zijn portfolio op zowel bedrijven, overheden, groothandelaren als consumenten. De oplossingen worden geleverd via een wereldwijd glasvezelnetwerk. CenturyLink kondigt aan te zullen blijven investeren in het bereik en de snelheden van zijn breedbandinfrastructuur voor kleine bedrijven en consumenten.

Jeff Storey, CenturyLinks President en Chief Operating Officer: "CenturyLink richt zich op het leveren van een onderscheidene ervaring voor onze klanten, terwijl tegelijkertijd een winstgevende groei gestimuleerd wordt alsmede een verhoging van de vrije kasstroom per aandeel. Door onze omvang en ervaring zullen we in staat zijn om namens onze klanten, medewerkers en aandeelhouders te leveren."

Terug naar nieuws overzicht