Wouter Hoeffnagel - 13 november 2017

Aantal verscheepte smartphones stijgt met 2,7%

373,1 miljoen smartphones zijn in het derde kwartaal wereldwijd verscheept naar klanten. Dit is 2,7% meer dan in Q3 2016 en 7,4% meer dan in het tweede kwartaal van 2017.

Dit blijkt uit cijfers van IDC. Samsung, Apple, Huawei, OPPO en Xiaomi wisten in het derde kwartaal van 2017 de meeste smartphones te verschepen. Xiaomi zag het aantal verscheepte units het snelst groeien; het bedrijf verscheepte 102,6% meer smartphones dan in het derde kwartaal van 2016. In totaal verscheepte het bedrijf 276 miljoen units.

IDC-smartphones-Q3-2017.png

'Sector groeit langzamer dan voorgaande jaren'

“De sector blijft collectief groeien, maar met een veel langzamer tempo dan voorgaande jaren. Het is duidelijk dan andere fabrikanten buiten de top 5 het moeilijk blijven hebben en de industrieleiders in een hoog tempo twee kampen vormen”, legt Ryan Reith, program vice president van IDC’s Worldwide Quarterly Mobile Device Trackers, uit. De eerste groep bestaat uit fabrikanten die significante volumes in het high end segment weten te verschepen. Deze groep bestaat uit Samsung, Apple en Huawei. De tweede groep bestaat uit Chinese OEM’s die buiten de Chinese markt steeds meer terrein weten te winnen. Dit zijn OPPO en Xiaomi.

Meer informatie is hier te vinden.