Wouter Hoeffnagel - 11 november 2017

Wereldwijde public cloud markt groeit met 28,6%

De wereldwijde public cloud markt is in de eerste helft van 2017 met 28,6% gegroeid ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De totale omzet in de markt komt uit op 63,2 miljard dollar.

Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IDC. “De public cloud adoptie versneld in grote delen doordat grote bedrijven erkennen dat de cloud in de afgelopen 24 maanden het lanceringsplatform is geworden voor nagenoeg iedere IT-innovatie, inclusief AI, blockchain, kwantumcomputing en meer. Organisaties die geen gebruik maken van de public cloud zullen in toenemende mate geïsoleerd worden in de wereldwijd van tech innovatie”, aldus Frank Gens, senior vice president en chief analyst bij IDC.

De public cloud markt wordt verdeeld in drie primaire segmenten: Software-as-a-Service (SaaS), Platform-as-a-Service (PaaS) en Infrastructure-as-a-Service (IaaS). Van deze segmenten groeit het PaaS-segment met een groei van 50,2% he snelst. Het SaaS-segment groeit met 22,9% het langzaamst, maar blijft wel het grootste segment van de public cloud markt.

idc-public-cloud-markt-2017h1.png

Meer informatie is hier beschikbaar.