Wouter Hoeffnagel - 11 november 2017

BIT steunt strijd tegen internetcriminaliteit

BIT kondigt aan deel te nemen aan Greenfield Cyber. Dit is een samenwerkingsverband waarbinnen de Nationale Politie samenwerkt met banken, ISP’s en overheden om kennis te delen en coalities te smeden in de strijd internetcriminaliteit.

Greenfield Cyber heeft als doel de beweegredenen en manier van werken van de cybercrimineel te doorgronden, barrières en interventies te ontwikkelen en deze vervolgens om te zetten in acties om cybercrime aan te pakken. Het eerste doel van de samenwerking is het aanpakken van phishing. BIT gaat het project ondersteunen met zijn kennis van internettechnologieën, de werking van e-maildiensten en het hosten van websites

Wido Potters, Managers Sales & Support bij BIT: “Nu de invloed van digitale ontwikkelingen in de maatschappij continu groter wordt, grijpen ook steeds meer cybercriminelen hun kans. Het project Greenfield Cyber is een mooi initiatief om het internet weer iets veiliger te maken en hier dragen wij graag ons steentje aan bij. Als onderdeel van de internetbranche vinden wij het onze plicht om eenieder te voorzien van een veilig, open en vrij internet met waarborging van privacy. Daarnaast willen we ervoor zorgen dat het vertrouwen in internet niet verloren gaat. Als ISP merken we dat door alle internetcriminaliteit het vertrouwen daalt en dat is slecht voor de digitale economie.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024