De Dutch IT-channel Awards: Wie is de 'digital tansformator' van 2017?

04-11-2017 | door: Jeroen Bordewijk

De Dutch IT-channel Awards: Wie is de 'digital tansformator' van 2017?

In een tijd van digitale transformatie mag-ie niet ontbreken: een speciale Dutch IT-channel Award voor 'digital transformator of the year 2017'. Vijf bedrijven maken kans om op 18 januari 2018 in Studio 21 in Hilversum deze prestigieuze award in de wacht te slepen.

24sessions levert geavanceerde technologie voor video meetings. Het softwarebedrijf uit Amsterdam-Zuidoost levert 'the digital way to meet customers face-to-face'. Financiële dienstverleners als banken en verzekeraars zitten midden in de digitale transformatie, maar ontlenen hun toegevoegde waarde veelal aan persoonlijke klantcontacten, bijvoorbeeld tijdens hypotheekadviezen. Met een eigen SaaS-oplossing stelt 24sessions klanten als Achmea, ING, Rabobank en Aegon in staat om dergelijke contacten online te hebben. De oogst is een klantwaardering van 9,3 en kostenreducties tot 300 procent per gesprek. Klanten waarderen online adviezen via de video-chat van 24-sessions zelfs hoger dan traditionele gesprekken op kantoor.

De software van Betty Blocks slaateen brug tussen de IT en de business in bedrijven. Het softwarebedrijf uit Obdam heeft een honderd procent cloudgebaseerd platform in de aanbieding, waarop iedereen in een organisatie online zijn eigen applicaties kan bouwen. Betty Blocks maakt gebruik van visueel modelleren in plaats van complexe programmeertaal. Gebruikers 'draggen & droppen' elke gewenste applicatie eenvoudig in elkaar. Achterliggende gedachte is dat juist 'citizen developers' (niet-IT'ers) weten wat voor applicaties ze nodig hebben, en dat innoveren daarom met de software van Betty Blocks sneller gaat dan ooit.

Dynasource is een online platform waar Microsoft-partners uit de hele wereld elkaar ontmoeten. Dynasource, in Nederland fysiek gevestigd in Amsterdam, is opgericht vanuit de gedachte dat IT-dienstverleners de explosieve toename van (verschillende) technologieën niet altijd kunnen bijhouden. Het platform heeft een heel nieuwe kijk op personeelsmanagement en recruitment, en laat deelnemende bedrijven eenvoudig MS-specialisten vinden die ze op een bepaald moment (tijdelijk) nodig hebben. IT-businesses kunnen op deze 'disruptieve' manier sneller groeien, expertise wordt beter benut en de kosten voor recruitment nemen af. Op Dynasource zijn inmiddels meer dan 14 duizend experts actief.

De datacenters van Equinix zijn onmisbaar om het dataverkeer in Europa, dat jaarlijks met 44 procent stijgt, mogelijk te maken. Het Amerikaanse bedrijf heeft inmiddels acht datacenters in Amsterdam, waarvan vooral het gloednieuwe AM4 met elf verdiepingen en een ondergronds energieopslagsysteem tot de verbeelding spreekt. De locatie is niet toevallig; Amsterdam is een van de belangrijkste internetknooppunten van Europa en er zijn veel bedrijven als webshops, mediaorganisaties, gameontwikkelaars en reclamebureaus gevestigd. Equinix maakt 'interconnectie' mogelijk, waardoor het internet optimaal wordt benut, performance- en integratiebarrières worden opgelost en bedrijven hun digitale diensten soepel laten integreren met die van providers en partners.

Oracle beschouwt zichzelf als het snelst groeiende cloudtechnologiebedrijf ter wereld. De Amerikaanse softwaregigant met een Nederlands hoofdkantoor in Utrecht legt zich volledig toe op het aanbieden van clouddiensten, waarmee verschillende soorten bedrijven direct toegang hebben tot tools die zij nodig hebben om te groeien en zelf nieuwe diensten te ontwikkelen en lanceren. Geruchtmakende klantcases in 2017 waren de aanschaf van Oracle ERP Cloud door tankterminal operator Vopak, ter ondersteuning van finance- en procurement-processen, en marketingbureau Oxyma dat Oracle Cloud inzette om optimaal gebruik te maken van alle data en intelligence in het bedrijf.

Stem nu via: www.dutchitawards.nl

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards