Wouter Hoeffnagel - 01 november 2017

Carrièregids moet vrouwen enthousiast maken voor carrière in digitale technologie

Het kennis- en carrièreplatform voor vrouwen in het digitale werkveld RightBrains lanceert een carrièregids vrouwelijk talent inspireren en informeren over een carrière in digitale technologie. Met de Career Guide wil RightBrains het gat tussen de huidige vraag naar digitaal talent en het aanbod verkleinen. De gids laat aan de hand van praktijkvoorbeelden zien dat een carrière in de digitale technologie juist nu in deze periode van digitale transformatie, zo goed voor vrouwen is weggelegd.

De RightBrains Career Guide geeft informatie over technologietrends en over de mogelijkheden die deze bieden voor een carrière. Daarnaast zijn er verhalen te vinden van ondernemers in het digitale werkveld en praktijkervaringen van vrouwen in verschillende fasen van hun carrière. Onder meer Nationale Nederlanden, Cisco, Oracle, Rabobank, SAP, Conclusion, APG, Stater, Landal Greenparks, BearingPoint, Anderson MacGyver, CBR, KPN, RoyalFloraHolland en TomTom zijn betrokken geweest bij de totstandkoming van de gids.

Voorbeelden en praktische informatie

Geke Rosier, oprichter van RightBrains: “In de Career Guide laten we zien hoe juist vrouwen met hun talenten een rol kunnen spelen in de digitale transformatie. Zo’n gids bestond nog niet en we denken hiermee in een duidelijke behoefte te voorzien door carrièremogelijkheden concreet te maken met voorbeelden uit de praktijk. Ons doel is nu om elk jaar een nieuwe versie van de gids uit te brengen. Door de vele voorbeelden en praktische informatie over het digitale werkveld is de gids ook nuttig voor docenten, mentoren en ouders.”

RightBrains heeft de Career Guide geïntroduceerd op haar jaarlijkse inspiratie- en netwerkdag CIAO (Creativity, Intuition, Agility, Open mind) in One Day. Deze dag is gericht op vrouwen die zich willen laten inspireren door ‘thought leaders’ en rolmodellen die vertellen over hun carrière, digitale transformatie en talentontwikkeling.

Digital Leadership & Diversity award

Op de dag werd ook de Digital Leadership & Diversity award bekend gemaakt. Uit vijf genomineerden is Mimoent Haddouti, global head van de it-continuity- en securityservices Rabobank, als winnaar gekozen. Haar werk bestaat uit het samenvoegen van twee werelden: Rabobank Nederland en Rabobank International. Belangrijk hierbij is het overbruggen van cultuurverschillen en het verhogen van de performance. Binnen Rabobank heeft Haddouti initiatieven genomen om diversiteit van de teams te vergroten. Zij stuurt een afdeling aan met 275 fte’s en zet zich in om diversiteit in haar team te vergroten. Ook maakt zij regelmatig ruimte in haar agenda vrij voor het coachen van jonge vrouwen binnen en buiten de Rabobank.

Voor studenten en young professionals heeft RightBrains een blog & vlog challenge uitgezet, waarin gevraagd werd naar een ‘coole tech innovatie’. Laura Helgering heeft de meest creatieve blog geschreven en is hiermee de winnaar van de Digital Talent Award 2017.

E-book en papieren boek

De RightBrains Career Guide wordt als e-book beschikbaar gesteld via zowel de website van RightBrains als onder meer de websites van betrokken partijen en universiteiten. Daarnaast kan de gids als papieren boek worden aangeschaft.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024