Wouter Hoeffnagel - 01 november 2017

Oplossing op basis van blockchain, gezichts- en spraakherkenning wint hackathon SVB en UWV

Oplossing op basis van blockchain, gezichts- en spraakherkenning wint hackathon SVB en UWV image

Een hackathon van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en het UWV is gewonnen door het team TODO:WIN. Dit team ontwikkelde een oplossing waarmee klanten van de SVB die in het buitenland wonen met behulp van een combinatie van gezichtsherkenning, spraakherkenning en blockchain technologie kunnen bewijzen dat zij nog in leven zijn.

De hackathon werd georganiseerd tijdens de Dutch Designweek. Acht teams bogen zich tijdens de wedstrijd over vijf actuele klantvraagstukken van de SVB en UWV. De teams werkten in kleine groepen aan de verschillende klantvragen, die zij ontwikkelende en vervolgens op straat tijdens de hackathon in de praktijk hebben getest. De ontwikkelingen van de teams zijn beoordeeld een jury die bestond uit zes leden. Rikky van Osch, CIO bij de SVB en jurylid: “Prachtig dat we op deze manier kunnen werken aan slimme oplossingen voor onze klanten en dat we tegelijkertijd jong talent kunnen ondersteunen in hun passie.”

TODO:WIN wint met zijn winnende oplossing een geldbedrag van 2.500 euro en een uitnodiging van de SVB om hun oplossing te testen binnen de context van de SVB. De tweede prijs ging naar een team dat aan de slag is gegaan met het personaliseren van het MijnUWV portaal. Bert Voorbraak, directeur Informatievoorziening bij UWV gegevensdiensten, over deze oplossing: “Het is een direct toepasbare oplossing die direct antwoord geeft op 90% van de vragen van onze klant.” De derde prijs gaat naar een team dat ter plekke werd samengesteld uit klanten en studenten. Zij ontwikkelden voor de SVB klant een applicatie waarbij via een voice recorder vragen kunnen worden gesteld, die vervolgens direct via een gesproken bericht beantwoord worden.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024