Wouter Hoeffnagel - 30 oktober 2017

Stichting IT4Kids haalt €418.000 euro op met benefietgala

Stichting IT4Kids haalt €418.000 euro op met benefietgala image

Stichting IT4Kids meldt op haar benefietgala in Hotel van Oranje te Noordwijk €418.000 euro te hebben opgehaald. Dit is fors meer dan de €219.000 die tijdens de vorige editie van het gala werd opgehaald. De opbrengsten worden verdeeld onder goede doelen die zich inzetten om kinderen in Nederland aan het sporten te krijgen die dat op dit moment om financiële redenen niet kunnen.

Het geld werd onder meer opgehaald door tafelverkoop, een loterij en een veiling met unieke veilingitems als een compleet verzorgde Ibizatrip, een circuitdag op Zandvoort met Max Verstappen en chef-kok Klaas van Winsen aan huis. Het gala bestond onder meer uit een 3-gangen diner en entertainment, en wordt gehost door Gordon. In totaal van 360 gasten aanwezig, waaronder verschillende Nederlandse topsporters.

Gebruikte IT-apparatuur

Stichting IT4Kids zet zich in voor kinderen die om financiële redenen niet kunnen sporten toch aan het bewegen te krijgen. “Dit zijn er in Nederland zo’n 400 duizend”, legt Roos uit. “Wij zien sport als een belangrijk middel voor kinderen om fit te blijven en belangrijke waarden als respect, samenwerken en vertrouwen te ontdekken. Opbrengsten halen wij uit gedoneerde restwaardebedragen van gebruikte IT-apparatuur, vrije donaties en sinds vorig jaar ons mooie gala.”

Gordon: “Ik vond het een eer om mij op deze manier in te kunnen zetten voor kinderen. Ik heb er nooit bij stilgestaan dat mijn oude smartphone of computer nog zoveel maatschappelijke waarde kon bieden. Samen met IT4Kids hebben we weer een stukje bewustzijn bij mensen en bedrijven weten te creëren.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024