Witold Kepinski - 30 oktober 2017

IDC: 'Verkoop van cloud infrastructuurproducten met 25,8% gegroeid'

IDC: 'Verkoop van cloud infrastructuurproducten met 25,8% gegroeid' image

Volgens de IDC Worldwide Quarterly Cloud IT Infrastructure Tracker groeide de omzet in het tweede kwartaal van 2017 uit de verkoop van cloud infrastructuurproducten, zoals server, storage en ethernet switches voor cloud IT (inclusief public en private cloud,) met 25,8%  naar 12,3 miljard dollar.

De publieke cloud infrastructuur omzet groeide met 34,1% en vertegenwoordigt nu 33,5% van de totale IT-infrastructuurbesteding van de wereld met 8,7 miljard dollar. De private cloud opbrengsten bedroegen 3,7 miljard dollar, dat is een jaarlijkse stijging van 9,9 procent.

De totale wereldwijde winst van de IT-infrastructuur van de infrastructuur is de afgelopen vier jaar bijna verdrievoudigd, terwijl de traditionele (niet-cloud) IT-infrastructuuromzet nog steeds daalde en 3,8% lager ligt dan een jaar geleden.

Public cloud vertegenwoordigt nu 70,2% van de totale winst van IT-infrastructuur voor cloud-infrastructuur. De markt met de hoogste groei in de publiic cloud nfrastructuurruimte was enterprise storage systemen met omzet met 30,4% ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar en bedroeg ruim een derde van de omzet in de publieke cloud. Server en Ethernet switch de publieke wolk Het IT-infrastructuur inkomen steeg respectievelijk met respectievelijk 24,6% en 26,8%.

"De kracht in de public cloud groei is in de eerste helft van 2017 in een versneld tempo voortgezet," aldus Kuba Stolarski, onderzoeksdirecteur voor computerplatforms bij IDC. "We hebben al gemeld dat de meeste van deze groei door Amazon (AWS) wordt aangedreven. Het is echter belangrijk om te onthouden dat veel van de andere hyperscalers - Google, Facebook, Microsoft, Apple, Alibaba, Tencent en Baidu - zich op hun eigen manier uitbreiden met onder andere het (Intel) Skylake / Purley (processor portfolio) die hun infrastructuur vernieuwd. Tegelijkertijd ziet IDC nog steeds een stabiele groei in de lagere public clouds en een groei in de private cloud op wereldwijde schaal."

Top 5 bedrijven, WW Cloud IT Infrastructure Vendor Revenue, 2Q17 zijn Dell, HPE, Cisco, Huawei, Huawei en Inspur.
(omzet in $ miljoen, exclusief dubbeltelling van opslag en servers)

(IDC's Quarterly Cloud IT Infrastructure Tracker, 2Q17, oktober 2017)