Wouter Hoeffnagel - 27 oktober 2017

Vraag naar security specialisten groeit snel

De vraag naar security specialisten is in de afgelopen drie jaar meer dan verdubbeld. In het derde kwartaal stonden er bijna 800 vacatures voor security specialisten open, ten opzichte van 380 in het laatste kwartaal van 2016. Het aantal vacatures voor analisten is met 17% gestegen.

Dit blijkt uit een analyse van de ICT-arbeidsmarkt door iSense. Opvallend is dat het aantal vacatures voor 12 van de 14 programmeursfuncties is gedaald. Vooral de daling in de vraag naar .NET, PHP, Java en Linux/Unix ontwikkelaar noemt iSense opvallend. De vraag naar deze programmeurs steeg sinds halverwege 2014 vrijwel onafgebroken.

Aantal ICT-vacatures stijgt

Het aantal ICT-vacatures in Nederland is in het eerste kwartaal van 2017 met 9,5% gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Ten opzichte van het laatste kwartaal van 2017 is echter een lichte daling van 0,4% zichtbaar.

Het aantal ICT-vacatures in Enschede is opvallend hard gestegen. Ten opzichte van het laatste kwartaal van 2014 is sprake van een stijging van 25,6%. Gemiddeld stijgt het aantal vacatures in Enschede met 5% per kwartaal. In het derde kwartaal van 2017 ligt dit percentage overigens aanzienlijk hoger.