Wouter Hoeffnagel - 26 oktober 2017

Twintig organisaties nemen deel aan Cloud IT Academy

De Cloud IT Academy biedt in samenwerking met Hogeschool Utrecht een duale HBO opleiding System Network & Cloud Engineering aan. Inmiddels hebben twintig bedrijven zich aangemeld voor deelname aan de Cloud IT Academy.

Dit maakt de Dutch Hosting Provider Association (DHPA), een partner van de Cloud IT Academy, bekend. In november vinden wervingsbijeenkomsten plaats met bedrijven en MBO niveau 4 ICT studenten in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Haarlem. Talentvolle studenten wordt een afstudeerstage plek geboden in periode februari - juli. Bij geschiktheid kunnen ze door naar de duale HBO opleiding System Network & Cloud Engineering en krijgen zij een leerwerkplek bij het bedrijf. Stichting DINL is initiatiefnemer van de Cloud IT Academy, waar naast DHPA ook ISPConnect aan deelneemt.

Cloud Engineering Rotterdam

Daarnaast gaat Cloud Engineering Rotterdam een samenwerking aan met de Cloud IT Academy. Cloud Engineering Rotterdam is een spin-off van de Rotterdam Internet Exchange om meer ICT-activiteiten naar Rotterdam te trekken. Ook bij dit initiatief is Stichting DINL vanaf het begin betrokken. Simon Besteman, portefeuillehouder onderwijs bij DINL: "Deze duale HBO-opleiding kijkt in de regio Rotterdam naar doorgroeikansen voor MBO-studenten en werft actief stageplaatsen voor het initiatief. Stichting DINL ziet grote kansen voor het MBO. Juist daar moet de aansluiting tussen opleiding en arbeidsmarkt, en de doorstroom naar het HBO verbeteren. Alleen op die manier kan de toenemende vraag naar specialisten op termijn worden ingevuld."

Vanaf november zullen vijf bedrijven het clouddeel van het curriculum samen met Hogeschool Utrecht gaan invullen.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024