Europese organisaties kiezen steeds vaker voor managed security services

24-10-2017 | door: Redactie

Europese organisaties kiezen steeds vaker voor managed security services

 

Europese organisaties kiezen steeds vaker voor managed security services. De belangrijkste redenen zijn de vrees voor een cyberaanval en nieuwe Europese wetgeving.

Dit blijkt uit onderzoek van Barracuda onder 102 channelorganisaties in België, Nederland, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, het VK en Zweden. De toenemende cyberrisico’s en de potentiële schade die een dergelijke aanval kan aanrichten, zorgen ervoor dat meer bedrijven overwegen om op dit gebied samen te werken met een MSP. Andere factoren zijn nieuwe Europese wetgeving (GDPR) en het toenemende tekort aan securityspecialisten.

 

Data

De meeste MSPs met security in hun portfolio bieden firewall management, data loss prevention (DLP) en endpoint security services. Deze diensten voorzien slechts in de basisbehoeften van de strikte nieuwe Europese wetten rond databescherming. Op dit moment bieden volgens Barracuda nog weinig MSPs meer geavanceerde beveiligingstechnologieën, zoals diensten op het gebied van vulnerability management, encryptie en security information and event management (SIEM).

Een op de vijf Europese solution providers biedt op dit moment een vorm van managed security services aan. Nog eens een kwart is van plan om de komende 12 maanden security services toe te voegen aan hun portfolio, terwijl 37 procent momenteel een uitbreiding met security services overweegt.

Meer informatie is beschikbaar in het onderzoeksrapport The State of European Managed Services.

Terug naar nieuws overzicht
Security