Duizend ontslagen bij Lenovo
23-10-2017 | door: Witold Kepinski

Duizend ontslagen bij Lenovo

Hardwaregigant Lenovo zei dat het ongeveer 2 procent van zijn personeelsbestand gaat ontslaan, bijelkaar rond 1000 mensen. Er zullen onder andere ontslagen vallen in de VS waar Lenovo een hoofdkantoor heeft in Morrisville (NC). Wereldwijd heeft Lenovo ongeveer 52.000 medewerkers in dienst die werken in 160 landen.

Sterke concurrentie op de PC-markt en aanhoudende moeilijkheden in de divisies smartphone en servers hebben de Chinese technologiereus Lenovo afgelopen augustus onverwacht in de rode cijfers geduwd. Lenovo moet pittig concurreren in de PC-markt met partijen zoals HP, Dell en Apple. Daarnaast bouwt het een nieuwe datacenterstrategie op waar ook veel concurrentie is. Afgelopen zomer introduceerde Lenovo diverse nieuwe systemen.

Datacenter

Een woordvoerder van Lenovo zegt dat de Chinese hardwaregigant op de goede weg is meer winstgevende groei te behalen. De optimalisatie in het personeelsnestand is een stap die Lenovo concurrerend en kostenefficiënt houdt. Verder wordt er volop ingezet in mobiele devices, en datacenter technologie (servers, storage etc), kunstmatige intelligentie en big data.

Alle betrokken werknemers zijn op de hoogte gesteld en krijgen de gelegenheid om naar andere banen in het bedrijf te solliciteren, aldus de woordvoerder.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht