Beveiligingszorgen zijn belangrijkste reden om digitale transformatie uit te stellen
17-10-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Beveiligingszorgen zijn belangrijkste reden om digitale transformatie uit te stellen

IT-beslissers maken zich zorgen over de beveiliging van digitale technologieën en processen. Dit is voor hen de belangrijkste reden om digitale transformatie uit te stellen.

Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek dat in opdracht van BlackBerry is uitgevoerd door onderzoeksbureau 451 Research. De ondervraagde IT-beslissers in het onderzoek vertegenwoordigen een groot aantal sectoren wereldwijd (inclusief Nederland), waaronder financiële dienstverleners, overheidsinstellingen en de gezondheidszorg. Hieronder volgt een aantal van de belangrijkste resultaten van het onderzoek:

  • 78 procent van de respondenten geeft aan geïnteresseerd te zijn in oplossingen waarmee alle endpoints in een onderneming centraal kunnen worden beheerd.
  • 63 procent geeft aan dat de beveiliging van het Internet of Things de belangrijkste zorg is met betrekking tot de implementatie van digitale technologieën en processen. Slechts iets meer dan een derde (37 procent) van de ondervraagde IT-beslissers geeft daarbij aan een daadwerkelijke digitale transformatie-strategie te hebben. 
  • Organisaties zijn het minst goed voorbereid op externe cyberdreigingen. 61 procent geeft aan dat hackers en cybercrime de grootste problemen vormen.
  • Bijna de helft (49 procent) van de respondenten die werkt bij een grote organisatie (ruim 10.000 medewerkers) geeft aan dat een gebrek aan interne samenwerking tussen afdelingen een potentiële barrière vormt voor Unified Endpoint Management. Dit geldt voor 51 procent van de respondenten die werkt bij een middelgrote organisatie.

De resultaten van het onderzoek zijn verzameld in BlackBerry’s whitepaper: ‘Securing the Enterprise of Things: Opportunity for secure IoT with a unified platform emerging as IoT popularity grows’. Marty Beard en Brian Partridge, Vice President IoT bij 451 Research, bespreekt op donderdag 19 oktober om 19.00 uur tijdens een webinar de belangrijkste bevindingen van het onderzoek en geeft inzicht in de wijze waarop bedrijven het groeiende Enterprise of Things kunnen beheren en beveiligen. U kunt zich hier registreren voor het webinar.

Terug naar nieuws overzicht
Security