Wouter Hoeffnagel - 17 oktober 2017

DataCenter Fryslân neemt deel aan Dutch Data Center Association

DataCenter Fryslân treedt toe tot de Dutch Data Center Association (DDA). Datacenter Fryslân levert oplossingen op het gebied van continuïteit, beschikbaarheid en efficiënte energiehuishouding aan organisaties die hun ICT-omgeving of (bedrijfskritische) applicaties in een datacenter of cloud willen plaatsen.

De colocatieprovider uit Friesland biedt een twin datacenter concept aan, dat bestaat uit de twee datacenterlocaties DCF1 en DCF2 in Leeuwarden. Zij beschikken over hun eigen onafhankelijk functionerende energievoorziening. Beide datacenter locaties zijn redundant verbonden met glasvezel via volledig gescheiden routes. DCF1 werd in 2008 geopend. DCF2 is gevestigd in de voormalig Fryslân Bank en opende in 2014 zijn deuren.

'Regionale datacenters krijgen steeds grotere rol'

Stijn Grove, directeur van Dutch Data Center Association, is enthousiast over de samenwerking met Datacenter Fryslân: “We merken dat met de huidige digitale ontwikkelingen, regionale datacenters een steeds grotere rol gaan spelen. Datacenter Fryslân geeft hier met haar professionele, no-nonsense mentaliteit een belangrijke invulling aan. Daarnaast is energie efficiëntie een randvoorwaarde voor DCF, een thema dat steeds prominenter wordt in onze maatschappij en ook onder onze achterban”.

“Nuchter en met beide benen op de grond hebben we het datacenter ontwikkeld tot wat het nu is. Dankzij onze klanten heeft het de rol gekregen om als fundament te dienen in de noordelijke digitale economie. Nu alweer bijna 10 jaar als datacenter. Een mooi moment om ons aan te sluiten bij de Dutch Data Center Association,” aldus Else Maria van der Meulen, directeur van DataCenter Fryslân.