DHPA benoemt Wiebe Nauta en Pieter Gabes tot bestuursledenDHPA benoemt Wiebe Nauta en Pieter Gabes tot bestuursleden
12-10-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

DHPA benoemt Wiebe Nauta en Pieter Gabes tot bestuursleden

Managing director van Claranet Benelux Wiebe Nauta en directeur van Parentix Pieter Gabes versterken per heden het bestuur van DHPA. Zowel Nauta als Gabes lopen al vele jaren mee in de hosting- en cloud sector en gaan de ambitie van DHPA om hosting- en cloudproviders in Nederland te verenigen borgen.

Wiebe Nauta is de afgelopen jaren actief geweest als Managing Director van Claranet Benelux en daarvoor als Operations Director van Claranet UK. Hij beschikt over meer dan 25 jaar ervaring in de telecommunicatie en IT-sector. Voor de overstap naar Claranet was hij werkzaam als Service Operations Director bij BT Business in Londen. Daarvoor werkte hij bij onder meer bij Colt en KPN.

Nauta over zijn nieuwe rol als bestuurslid: “Het deelnemerschap aan de DHPA is voor ons belangrijk om duidelijk te maken dat we bij deze selecte groep aanbieders horen, die gelijkgestemd zijn over essentiële zaken rondom hosting dienstverlening en support. Met deze toetreding tot het bestuur van de DHPA nemen we een meer actieve taak op ons die van ons verwacht mag worden als ambitieuze internationale managed hosting provider.”

Pieter Gabes

Pieter Gabes is mede-eigenaar en directeur van Cloud Solutions Provider Parentix. In 2000 richtte hij samen met zijn compagnon zijn eerste bedrijf op, nadat hij een aantal jaren als Exact software consultant had gewerkt. In zijn periode bij dit bedrijf merkte hij dat er onder zijn klanten een toenemende vraag was naar bedrijfssoftware in de cloud. Hij besloot na acht jaar uit het bedrijf te stappen en zich met een team van gedreven engineers te specialiseren in hosting van bedrijfssoftware. Zo ontstond Parentix. Pieter heeft zowel commerciële economie gestudeerd als bedrijfskundige informatica.

Gabes over zijn toetreding tot het bestuur van DHPA: “Ik ben dagelijks bezig met het sturen en uitbouwen van Parentix. Ondanks de drukte die dat met zich meebrengt vind ik het ontzettend belangrijk om maatschappelijke waarden niet uit het oog te verliezen. Ik besef me elke dag dat ik bevoorrecht ben en vind het dan ook belangrijk om dit voorrecht in te zetten voor algemene zaken. Toen ik gevraagd werd om toe te treden tot het bestuur van de DHPA had ik niet veel tijd nodig om tot een positief besluit te komen. Vanuit deze positie een positieve bijdrage kunnen leveren aan het belang van de gehele cloud & hostingsector in Nederland is dan ook eer die ik graag aanvaard.”

DHPA is er trots op dat de bestuursfuncties van de stichting op de warme belangstelling mogen rekenen van de ervaren executives die Nauta en Gabes zijn. Ruud Alaerds, directeur van DHPA, geeft aan blij te zijn dat Wiebe Nauta en Pieter Gabes bereid zijn om het bestuur te versterken. Met hen binnen de gelederen verwacht Alaerds dat de DHPA bestaande en nieuwe ambities de komende jaren nog beter kan verwezenlijken.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud