Nieuwe IoT strategie en visie van Dell
10-10-2017 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Nieuwe IoT strategie en visie van Dell

Dell Technologies presenteert zijn Internet of Things-strategie en onderliggende IoT-visie. Eveneens de aankondiging van een nieuwe divisie, gespecialiseerd in Internet of Things-oplossingen (IoT) met deels nieuwe, ondersteunende producten, een bijbehorend partnerprogramma en diverse nieuwe consumptiemodellen. Hierbij wordt ook nauw samengewerkt met startups. Dell Technolgies meldt dit tijdens zijn IQT-event in New York.

Deze aankondiging onderschrijft volgens Dell zijn de ambitie om klanten te ondersteunen bij de navigatie naar een decentrale digitale toekomst in het complexe en gefragmenteerde IoT-landschap.“Dell Technologies heeft de mogelijkheden die de snel groeiende IoT- en edge computing-markten bieden, al langer in het vizier”, aldus Ray O’Farrel, general manager van de IoT-divisie bij Dell Technologies en EVP & CTO bij VMWare. “Onze nieuwe IoT-divisie zal organisatiebreed bij al onze onderdelen worden ingezet om tegemoet te komen aan de wensen van onze klanten en om hen, samen met ons partner-ecosysteem, te helpen IoT optimaal in te zetten.”

IoT model voor distributed computing

Michael Dell (foto), ceo van Dell Technologies ziet een nieuw decentraal computing-model ontstaan, terwijl klanten pas net gestart zijn met hun digitale transformatie. De afgelopen 15 jaar was cloud computing sterk in opmars. De cloud staat volgens Dell Technologies voor velen voor een sterk gecentraliseerd model voor het leveren van IT-diensten. Maar in een tijdperk waarin elk soort apparaat intelligent wordt, van telefoon tot auto en van gloeilamp en thermostaat tot hartmonitor, is er steeds meer gedistribueerde, real time-verwerking van informatie nodig. Deze apparaten kunnen volgens Dell Technologies niet wachten op een antwoord van een gecentraliseerde cloud-infrastructuur dat misschien wel seconden op zich laat wachten. “IoT gaat de manier waarop we leven, hoe we bedrijven runnen en hoe de wereld werkt,  echt fundamenteel veranderen”, zegt Michael Dell. “Dell Technologies biedt nieuwe gedistribueerde computing-architectuur waarbij IoT en Artificial Intelligence samenkomen. Een onderling afhankelijk ecosysteem van de edge tot de core tot de cloud. De implicaties hiervan zijn enorm diepgaand op de wereld om ons heen.”

Dell ziet dat klanten vaker behoefte hebben aan slechts één partij die hen helpt bij complexe implementatie van IoT binnen hun organisatie. De pragmatische manier waarop Dell Technologies IoT benadert en focust op geïntegreerde oplossingen, voegt volgens Michael Dell voor klanten waarde toe aan hun ideeën en behoeften voor de toekomst. Daarnaast zijn samengestelde partnerships opgebouwd om in dit nieuwe IoT eco-systeem optimaal geïntegreerde oplossingen te leveren, aldus Dell.

Internet of Things aanbod

Dell Technologies zal de komende drie jaar ruim 1 miljard dollar investeren in nieuwe IoT-producten, oplossingen, labs, partnerprogramma’s en bijbehorend ecosysteem. Dell Technologies biedt al de Edge Gateways, die kunnen worden beveiligd en beheerd door VMware IoT Control Center. Dell EMC PowerEdge C-Series-servers voor batch training en machine learning als onderdeel van de gedistribueerde core. Dell EMC Isilon en Elastic Cloud Storage bieden file en object storage voor grote hoeveelheden data en maken Hadoop gebaseerde analytics mogelijk via HDFS.

Pivotal Cloud Foundry (PCF) en Pivotal Container Service (PKS) vormen volgens Dell een platform voor het ontwikkelen van nieuwe cloud-based analytics-applicaties. En Virtustream’s PCF Service biedt een managed Pivotal Cloud Foundry Service, waarmee de inzet van bedrijfskritische cloud architected workloads in Virtustream Enterprise Cloud wordt vereenvoudigd terwijl Virtustream Storage Cloud beschikbaar is voor off-premises cloud object storage.

Tenslotte verbindt Dell Boomi als Master Data Management-applicatie en service relevante metadata razendsnel om cloud-based analytics en deep learning op een hoger plan te krijgen. En met het op Hadoop gebaseerde World Wide Herd kunnen we gedistribueerde analytics mogelijk maken op verspreidde, niet verplaatsbare datasets.

Edge en Core Technolgie

Geplande nieuwe investeringen in edge en gedistribueerde core-technologie van Dell Technologies omvatten:

Project Nautilus, software voor de inname en querying van datastromen van IoT gateways in real time. Data kan zowel in file of object storage worden gearchiveerd voor diepere en meer geavanceerde analytics.

‘Project Fire’: een hyper converged platform, onderdeel van de VMware Pulse-familie van IoT-oplossingen met o.a. vereenvoudigd beheer, locale compute, storage en IoT-applicaties zoals real-time analytics. ‘Project Fire’ stelt bedrijven in staat IoT use cases sneller uit te rollen op basis van consistente infrastructuursoftware van de ‘edge tot de core tot de cloud’.

RSA ‘Project IRIS’, momenteel in ontwikkeling bij RSA Labs. IRIS breidt de mogelijkheden van Security Analytics uit en maakt threat visibility en monitoring mogelijk vanaf de edge.

Technieken zoals processorversnellers die de snelheid verhogen van processing en analytics die zich dicht bij de edge bevinden. Samenwerkingen met marktleiders als VMware, Intel en NVIDIA en de investering van Dell Technologies Capital in Graphcore weerspiegelen nieuwe server mogelijkheden om Artificial Intelligence, Machine Learning en Deep Learning performance in het datacenter te optimaliseren.

IoT voetafdruk via partners

Naast de focus die Dell Technologies heeft op techniek, specifieke oplossingen en eigen ondersteunende diensten, is de strategie vooral gericht de IoT-voetafdruk te vergroten via een sterk partnerecosysteem.

Het IoT Solutions Partner Program van Dell Technologies is een met zorg samengesteld, meerlaags programma waaraan meer dan 90 partners deelnemen, waaronder bedrijven zoals Intel, Microsoft en SAP, maar ook startups zoals Action Point, IMS Evolve, FogHorn en Zingbox.

Het programma ondersteunt alle oplossingen van genoemde zeven bedrijven, waardoor samenwerken en implementeren van blauwdrukken makkelijker wordt aldus Dell Technologies.

Een ander voorbeeld van het partnerecosysteem is de samenwerking van VMware en SAP voor geïntegreerde oplossingen voor IoT-analytics en verticale applicaties. Deze oplossingen maken gebruik van VM Pulse IoT Center, SAP Cloud Platform en SAP Leonardo en zijn ontworpen om snellere uitrol van IoT use cases  bij klanten te realiseren.

Open en gestandaardiseerd

Dell Technologies zet zich krachtig in voor openheid en standaardisatie van IoT door deel te nemen aan initiatieven als EdgeX Foundry, het Industrial Internet Consortium (IIC) en het OpenFog Consortium. EdgeX Foundry is gebouwd op Dell-broncodes en is een leveranciersneutraal, open source-project dat bouwt aan een algemeen, interoperabel kader voor een IoT edge computing-ecosysteem. Sinds de introductie in april 2017 heeft EdgeX Foundry meer dan 60 ledenorganisaties geworven. Onlangs heeft het project zijn eerste mijlpaal aangekondigd: de ‘Barcelona’ code release en de officiële samenwerking met het IIC omtrent proefopstellingen.

Financiering en investment

IoT creëert niet alleen nieuwe verdienmodellen voor klanten, maar biedt ook nieuwe financieringsmogelijkheden zo meldt Dell Technologies. Zoals flexibele consumptiemodellen van Dell Financial Services die klanten voorzien van elastische, cloud-achtige betalingsflexibiliteit. Deze betalingsoplossingen zijn verkrijgbaar voor oplossingen van de hele Dell Technologies-familie en zorgen derhalve voor een grenzeloze financiële flexibiliteit voor klanten.

Dell Technologies Capital, het investeringsbedrijf van Dell Technologies, werkt nauw samen met de nieuwe IoT-divisie, geeft marktinzicht en ondersteunt relaties in hun strategische agenda. Door te investeren in veelbelovende startups en ondernemingen is Dell Technologies een belangrijk onderdeel van het externe innovatie-ecosysteem en versnelt het de ontwikkeling en implementatie van nieuwe IoT-, AI- en ML-technologie.

Startups

Dell Technologies Capital presenteerde een aantal van deze startups en investeringen tijdens zijn IQT-event in New York, waaronder:

Edico Genome, ontwikkelaar van een processor die speciaal ontworpen is om de volgende generatie sequencing data te analyseren

FogHorn Systems, een ontwikkelaar van intelligente software voor randapparatuur voor IoT-oplossingen

Graphcore, een ontwikkelaar van next-gen processoren die geoptimaliseerd zijn om AI-oplossingen sneller te maken

Moogsoft, speler in het toepassen van artificial intelligence in IT Ops (AIOps)

Zingbox, een ontwikkelaar van IoT veiligheidsoplossingen die het Internet of Trusted Things mogelijk maakt

Terug naar nieuws overzicht