Project dat cybercrime bij hosters in kaart bracht is afgerond
09-10-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Project dat cybercrime bij hosters in kaart bracht is afgerond

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) maakt bekend dat het project NL Schoon is afgerond. Dit project richtte zich op het zelfreinigend vermogen van de Nederlandse hostingbranche en bracht cybercrime op netwerken van hosters in kaart.

Het project is door de ACM uitgevoerd in samenwerking met de Nationale Politie, het OM en de TU Delft. Ook DINL, DHPA, ISPConnect en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving waren bij het project betrokken. Project NL Schoon bracht de hoeveelheid cybercrime vanaf Nederlandse hostingproviders in kaart.

Vervuilingskaart

Het project heeft onder meer een ‘vervuilingskaart’ van Nederland opgeleverd. Deze kaart laat zien welke hostingproviders verhoudingsgewijs de meeste cybercrime kennen. Daarnaast had het project als doel hostingproviders bewust te maken van de activiteiten die op hun netwerk plaatsvinden. Ook zijn kenmerken in kaart gebracht waarmee een ‘goede’ klant zich onderscheid van een ‘slechte’ klant.

Project NL Schoon wordt voortgezet door de hostingbranche onder de naam ‘Abusebestrijding 2.0’. Meer informatie over dit project is hier te vinden.

Terug naar nieuws overzicht
Security