Adel B. Al-Saleh benoemd tot bestuurslid en CEO van T-Systems

09-10-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Adel B. Al-Saleh benoemd tot bestuurslid en CEO van T-Systems

Adel B. Al-Saleh (foto) treedt per 1 januari 2018 als CEO in dienst van T-Systems. Bij Deutsche Telekom is hij bovendien aangesteld als Member of the Board of Management. Al-Saleh volgt hiermee Reinhard Clemens op, die eerder al aankondigde Deutsche Telekom per begin volgend jaar te verlaten.

Tot voor kort was Al-Saleh werkzaam als Chief Executive Officer van Northgate Information Solutions (NIS) Group, waar hij in december 2011 in dienst trad. In deze rol was hij verantwoordelijk voor de groei van een leverancier van software- en technologieoplossingen binnen de Northgate Group-bedrijven (NGA Human Resources, Northgate Public Services en Northgate Managed Services).

KKR

NIS is in 2008 gekocht door KKR. Al-Saleh werd eind 2011 bij KKR geïntroduceerd om een reorganisatie vorm te geven en om een waardecreatieprogramma van de drie Northgate-bedrijven aan te sturen. Tussen 2012 en 2017 leidde Al-Saleh de transformatie van de NIS Group, wat resulteerde in een gestroomlijndere portefeuille, een nieuwe strategie en competitieve activiteiten.

Na het behalen van zijn bachelor in Electrical Engineering en masterdiploma in Business Administration, startte Al-Saleh zijn carrière bij IBM. Daar was hij 19 jaar lang werkzaam in diverse leidinggevende functies, als laatste in de functie van vice president en general manager Sales & Industries. In deze rol was hij verantwoordelijk voor de verkoop van IBM-producten in alle sectoren. Voordat Al-Saleh bij Northgate aan boord kwam, bekleedde hij verschillende senior posities bij IMS Health.

Terug naar nieuws overzicht