Huawei Nederland benoemt Steven Cai tot CEO
09-10-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Huawei Nederland benoemt Steven Cai tot CEO

ICT-dienstverlener Huawei benoemt Steven Cai (foto) als CEO van Huawei Nederland. Cai gaat zich voornamelijk concentreren op het versterken van Huawei’s activiteiten in Nederland door middel van duurzame lokale samenwerkingen. Daarnaast gaat Cai ervoor zorgen dat het bedrijf over de juiste lokale talenten beschikt en een cultuur biedt om innovatie en duurzame ICT-groei te stimuleren in de telecomsector en verticale industrieën zoals de bancaire sector, onderwijs, gezondheidszorg, energie en transport.

Steven Cai (Chinese naam: Cai Chengyu) volgt Wonder Wang op die een andere functie binnen de organisatie gaat bekleden. Cai wordt verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de activiteiten in Nederland en het zowel onderhouden als bekrachtigen van de relatie met belangrijke stakeholders. In Nederland heeft Huawei circa 700 medewerkers met kantoren in Amsterdam en Voorburg.

Eerdere functies

Cai begon zijn carrière bij Huawei op het hoofdkantoor in Shenzhen gevolgd door posities in Latijns Amerika en het Verenigd Koninkrijk. In het Verenigd Koninkrijk was Cai de Key Account Director voor EE, een netwerkoperator die onderdeel is van de BT Group, en hij was VP Human Resources voor Huawei UK & Ireland. Begin 2017 kwam Cai naar Huawei Nederland als VP Human Resources.

Cai geeft aan verheugd te zijn de kans te krijgen om Huawei Nederland te leiden in een periode waarin de Nederlandse samenleving in toenemende mate wordt gedigitaliseerd. Cai kijkt ernaar uit samen met Nederlandse partners de groei in ICT verder te vergroten.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

People