Wouter Hoeffnagel - 07 oktober 2017

EU Code Week gaat van start

EU Code Week gaat van start image

EU Code Week is van start gegaan. Dit initiatief van de ‘Young Advisors for the Digital Agenda Europe’ staat geheel in het teken van programmeren en coderen en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen in aanraking te laten komen met digitale geletterdheid. Zij kunnen leren programmeren, hacken of op een andere manier werken aan hun digitale vaardigheden.

De wereldwijd waarin wij leven wordt beïnvloed door de snelle ontwikkelingen in technologie. Zowel de wijze waarop we werken, communiceren, winkelen en denken is hierdoor fors veranderd. Om met deze snelle veranderingen om te kunnen gaan is het volgens de ‘Young Advisors for the Digital Agenda Europe’ niet alleen nodig te begrijpen hoe technologie werkt, maar op dit gebied ook vaardigheden en kennis te ontwikkelen die ons helpen aan te passen aan het leven in het digitale tijdperk.

Leren programmeren helpt te begrijpen hoe dingen werken, nieuwe ideeën te verkennen en dingen te maken, zowel in het zakelijke leven als daarbuiten. Gedurende de EU Code Week, die van 7 tot 22 oktober wordt georganiseerd, worden verspreid over Europa activiteiten voor kinderen georganiseerd, op initiatief van ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. Ook in Nederland wordt een Code Week georganiseerd. Circa 50 organisaties nemen in Nederland deel aan de week. De activiteiten van deze bedrijven zijn te vinden in de online kalender van Codeweek 2017, de Nederlandse week die in het teken van de EU Code Week wordt georganiseerd.