Witold Kepinski - 06 oktober 2017

Salarissen, bonussen en HR trends in de top van de adviesbranche

De 2017-editie van de 'Consulting Salary Survey’ is vandaag uitgebracht. Het onderzoeksrapport geeft inzicht in salarissen, bonussen en HR trends in de top van de adviesbranche. Ruim 700 consultants hebben deelgenomen aan de enquête. Het 40+ pagina tellend rapport kan bekeken worden op deze pagina en kosteloos worden gedownload.

Om inzicht te krijgen in de arbeidsvoorwaarden in de Nederlandse consultingindustrie, voert Consultancy.nl samen met de HRM-praktijk van zakelijk dienstverlener Berenschot onderzoek uit naar de primaire arbeidsvoorwaarden (o.a. vast salaris, dertiende maand en bonussen) en secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. vakantiedagen, overurenbeleid, leaseregelingen, openbaar vervoerbeleid, enz) van consultants.

Consulting Salary Survey 2017

Meer dan 700 consultants werkzaam in de Nederlandse adviesbranche – verspreid over alle sectoren en vakgebieden – hebben deelgenomen aan de 2017-editie van het onderzoek. Naast het leveren van inzicht in de salarissen en secundaire voorwaarden, kijkt de 'Consulting Salary Survey' studie tevens naar de baantevredenheid, work-life balans, verwachtingen voor de arbeidsmarkt, de redenen waarom consultants hun baan houden/opzeggen, evenals naar een verzameling van andere HR thema’s.

Bekijk het onderzoek via onderstaande SlideShare presentatie of download het rapport via deze link.

WK