Wouter Hoeffnagel - 05 oktober 2017

Bloodhound Education Programme en Oracle Academy stimuleren computerwetenschapsonderwijs

Bloodhound Education Programme en Oracle Academy stimuleren computerwetenschapsonderwijs image

Om de nieuwe generatie wetenschappers en ingenieurs te inspireren, gaat Oracle Academy een samenwerking aan met SSC Education. Dit is een non-profit-organisatie die in het leven is geroepen door het Bloodhound Project. De samenwerking verbindt het computerwetenschapscurriculum van Oracle Academy met de technologie achter het supersonische-autoproject van Bloodhound, dat als doel heeft om het wereldsnelheidsrecord van 1.000 mijl per uur te verbreken.

Dit heeft Thomas Kurian, Oracle’s President of Product Development, aangekondigd tijdens Oracle OpenWorld. Eerder dit jaar kondigde Oracle aan dat het Bloodhound Project Oracle Cloud heeft geselecteerd voor het verzamelen, analyseren en uitzenden van data van meer dan vijfhonderd realtime-sensoren die op de Bloodhound Supersonic Car geïnstalleerd zijn naar klaslokalen over de hele wereld. Deze informatie geeft scholieren een gedetailleerd inzicht in hoe technologie het snelste voertuig ter wereld richting de 1.000 mijl per uur doet schieten en voorziet Bloodhound-ingenieurs van waardevolle data om de prestaties van de supersonische auto te kunnen blijven optimaliseren.

Twee projecten

Oracle Academy en het Bloodhound Education Programme gaan een samenwerking aan om twee projecten beschikbaar te maken, bedoeld om leerlingen te helpen bij hun ingenieurskennis, data-analyse- en Java-programmeervaardigheden. De projecten maken gebruik van Oracle Academy’s Alice- en Greenfoot-workshops, waarbij nieuwe content en data van het Bloodhound Project geïntroduceerd worden. Het Alice-project daagt scholieren uit om een geanimeerde virtuele versie te maken van het woestijnkamp van het Bloodhound-team. In het Greenfoot-project leren scholieren hoe zij technische variabelen van het ontwerp van de auto aanpassen en de impact hiervan op de snelheid kunnen testen. De Oracle Academy-projecten met het Bloodhound-thema zijn beschikbaar in klassen en computerclubs in 120 landen.

“Scholieren hebben nog altijd een sterke basis nodig in wiskunde en scheikunde. Maar we leven in een digitale wereld, dus is het minstens zo belangrijk dat ze computervaardigheden ontwikkelen, willen ze floreren in de huidige arbeidsmarkt”, zegt Chris Fairhead, voorzitter van het Bloodhound Education Programme. “Door onze samenwerking met Oracle Academy voegen we dit cruciale puzzelstukje toe aan ons educatieprogramma, en we zien nu al heel veel interesse van de docenten en scholen waarmee we samenwerken.”

Docenten trainen

De komende drie jaar zal Oracle Academy 150 vrijwillige Bloodhound-docenten trainen in Alice en Greenfoot, zodat zij deze leertools effectief kunnen integreren in wetenschaps-, technologie-, engineering- en wiskundige vakken (ook wel STEM genoemd: Science, Technology, Engineering en Maths) en leerlingen kunnen helpen bij het ontwikkelen van hun codeervaardigheden. Als onderdeel van de missie van Oracle Academy om computerwetenschapsonderwijs wereldwijd te stimuleren, worden deze middelen en trainingen ook gratis beschikbaar voor docenten over de hele wereld.

“Bij Oracle Academy zijn we erg blij met de samenwerking met het Bloodhound Education Programme. Nu kunnen we de sensatie van de Bloodhound supersonische auto ook overbrengen naar de 3,5 miljoen leerlingen die we jaarlijks bereiken”, zegt Alison Derbenwick Miller, Vice President van Oracle Academy. “We kijken ernaar uit om onze samenwerking met het Bloodhound Education Programme verder te ontwikkelen, net als onze commitment om scholieren voor te bereiden op hun vervolgopleiding en hun carrière in de 21e eeuw.”