Alfa Laval kiest voor Human Capital Management vanuit de cloud
03-10-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Alfa Laval kiest voor Human Capital Management vanuit de cloud

Alfa Laval kiest voor Workday voor de transformatie van people management processen. Alfa Laval is een leverancier van gespecialiseerde producten en technische oplossingen.

Het bedrijf heeft een hoofdkantoor in Lund, Zweden en telt 14.800 werknemers verspreid over ongeveer 200 locaties in 58 landen, inclusief een hoofdkantoor voor de regio Benelux in Breda. Sinds de oprichting in 1883 ontwikkelt Alfa Laval producten die betere levensomstandigheden creëren voor mensen over de hele wereld. De producten worden gebruikt voor waterbehandeling, om CO2-uitstoot, water- en energieconsumptie te verminderen en om voedsel te verwarmen, koelen, scheiden en transporteren.

Human Capital Management

Alfa Laval heeft besloten om te kiezen voor een nieuw human capital management (HCM) systeem om de continue wereldwijde groei van de organisatie te ondersteunen, leiders in staat te stellen een divers personeelsbestand te managen en te motiveren en om de brede HR transformatie doelen te ondersteunen.

De belangrijkste redenen om voor Workday HCM te kiezen zijn:

  • Een eenduidig HCM systeem dat zorgt voor één enkele bron met juiste informatie voor de hele organisatie (één versie van de waarheid). Hierdoor wordt het aantal systemen dat gebruikt wordt door de hele organisatie verminderd om uiteindelijk te kunnen sturen op efficiëntie en innovatie.
  • Workday’s single security model maakt het mogelijk toegangsrechten voor gebruikers effectiever te kunnen beheren.
  • Kortere terugverdientijd en eenvoudige upgrades met een cloud gebaseerd HR systeem.
  • Eenvoudiger toegang tot data en analytics waardoor personeel en managers acties kunnen ondernemen, taken kunnen uitvoeren en geinformeerde keuzes kunnen maken waar en wanneer zij dat nodig hebben.

Commentaar op het nieuws

“Onze missie is om Alfa Laval’s strategie te ondersteunen door te zorgen voor een betere visibiliteit van ons wereldwijde personeelsbestand. Dit stelt de organisatie in staat om datagedreven inzichten en flexibiliteit te verkrijgen,” vertelt Peter Baillière, senior vice president, Human Resources, Alfa Laval. “Workday HCM vereenvoudigt het huidige systeemlandschap en helpt Alfa Laval om controle te krijgen over personeelsdata. Dit is cruciaal om te kunnen voldoen aan de General Data Protection Regulation (GDPR) voorwaarden.”

“Alfa Laval deelt vergelijkbare uitdagingen met veel Europese organisaties – het is een snel groeiende organisatie met een divers personeelsbestand. Het heeft diverse HR systemen verworven door acquisitie en dat heeft gezorgd voor problemen rondom data integriteit en besluitvorming,” zegt Mattias Bolander, regional director, Nordics, Workday. “We zorgen ervoor dat deze organisaties het juiste pad bewandelen naar hun digitale transformatie en wij verwelkomen Alfa Laval in onze Workday klantencommunity waar de kracht van één HCM systeem werknemers en leiders in staat stelt om beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud