Adoptie van SaaS neemt sterk toe
25-09-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Adoptie van SaaS neemt sterk toe

De adoptie van SaaS is in het afgelopen jaar toegenomen van 62% naar 79%. Ook werd er duidelijk meer geïnvesteerd in on-premise RDBMS en big data. Deze combinatie alsmede complexere firewall policies, wetgeving- en beveiligings-standaarden, zorgen voor een uitdaging in het benaderen van on-premise data vanuit de cloud.

Dit blijkt uit het 2017 Data Connectivity Outlook-onderzoek van Progress, waaraan 1.200 business- en IT-professionals binnen diverse rollen en variërende industrieën wereldwijd hebben deelgenomen. De respondenten werd gevraagd hun visie te geven over de impact van het veranderende landschap van disruptieve databronnen.

Opvallende conclusies

Een aantal opvallende conclusies uit het onderzoek zijn:

  • Bijna alle respondenten hebben een of meerdere vormen van datatoegangsstandaarden ingevoerd (ten opzichte van 88% vorig jaar).
  • De adoptie van analytics neemt toe. 63% van de respondenten merkt analytics en rapporteren aan als hoge prioriteit. Als gevolg daarvan neemt de adoptie van open analytics snel toe als een extra component van algehele analytics-/rapportagestrategieën.
  • Hadoop Hive is de meest populaire interface van alle SQL-for-Big Data technologieën en er wordt verwacht dat dit tevens de snelst groeiende SQL-interface voor big data zal worden in de komende twee jaar.
  • Van degenen die embedded analytics inzetten, gebruikt 45% ook data science tools, gebruikt 59% data visualisatie en rolt 65% enterprise reporting uit.

Het volledige rapport met alle bevindingen uit het onderzoek is hier te vinden.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud