Wouter Hoeffnagel - 18 september 2017

Helft van de organisaties koppelt interne en externe data niet

Organisaties hebben betreffende de inrichting van analytics nog een flinke slag te maken. Zo koppelt ruim de helft van de organisaties nog geen externe data aan de interne data om meer waardevolle analyses te kunnen maken. Daarnaast hebben 6 op de 10 organisaties geen strategie om informatievervuiling tegen te gaan.

Dit blijkt uit onderzoek van de VNSG, Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers, onder ruim 100 SAP-gebruikers. Om als organisatie meer te profiteren van analytics ziet 56 procent het in staat stellen van de business om zelf rapportages te maken als belangrijkste maatregel. Andere maatregelen zijn het aanwakkeren van behoefte binnen de business (25%), het inzetten van betere tooling (13%) en het verhogen van kennis en kunde van de IT-afdeling (6%). Gelijktijdig met de verbetermaatregelen zijn SAP-gebruikers ook al bezig met de adoptie van nieuwe trends. Zo gaat voorspellende analytics een steeds belangrijkere rol spelen. 7 op de 10 organisaties bevindt zich in de verkennende fase hiervan. Ruim 17 procent van de organisaties zit al in de planfase, 8 procent in de uitrolfase en 5 procent in de optimalisatiefase.

Rob van der Marck, Directeur van de VNSG: “De juiste inzet van analytics brengt veel mogelijkheden met zich mee. Door slimme analyses te maken, van bijvoorbeeld klantgedrag, kun je betere beslissingen maken naar de toekomst toe. Analytics biedt veel meer mogelijkheden dan waarvoor de meeste organisaties het momenteel inzetten. Door kennisuitwisseling kunnen organisaties gemakkelijk van elkaar leren en zo het gebruik van analytics tooling optimaliseren. Onze vereniging is een plaats voor gebruikers om hun ervaringen te delen en op die manier van elkaar te leren.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024