Funding de bocht

14-09-2017 | door: Blog

Funding de bocht

“Niets doen is geen optie, maar wat wel”?

Digital natives

De meest geavanceerde traditionele bedrijven scoren, op het gebied van digitale transformatie, ruim onder het niveau van startups en opkomende bedrijven. Zij hebben namelijk die nieuwe technologieën wel vanaf het begin omarmd; de zogenaamde “digital natives”.

Bedrijven moeten wakker geschud worden

In veel sectoren hebben deze digital natives op een bepaalde manier inmiddels hun intrede gedaan. Daarmee zijn deze “nieuwe wereld bedrijven” een geduchte concurrent geworden. In sommige gevallen zelfs meer dan dat: ze veranderen met hun disruptieve benadering de specifieke markt en door de achterstand van de traditionele bedrijven is dit niet meer bij te benen. Dit kan is sommige gevallen zelfs resulteren in faillissement.

Bedrijven die nog in de waan van de dag leven en zeggen dat ze niet “ge-übert” kunnen worden “omdat dat in ons segment niet voorkomt” moeten wakker geschud worden. De meeste organisaties zijn zich hier inmiddels terdege van bewust.

Waar het qua ontwikkeling regelmatig aan schort, is het feit dat deze organisaties gevangen zitten in hun opgebouwde IT-portfolio, en niet de middelen hebben om naast de opgebouwde legacy een substantieel deel van het budget te investeren in nieuwe, meer flexibele, marktgerichte technologieën. Jammer, want dit is een beweging die moet worden gemaakt om de vraag van de business en daarmee dus de eindklant van de organisatie te kunnen bedienen.

En die “bocht” moet wel degelijk worden gemaakt.  Door slimmere organisatie wordt budget vrijgemaakt vanuit de standaard IT-stack. Dit kan dan worden gebruikt voor het inrichten van nieuwe omgevingen en direct inspelen op de nieuwe ontwikkelingen.

De financiële spagaat

Bij zeer grote organisaties is dit budget wel geregeld. Maar de spagaat bij het (groot) MKB is groot. Vaak moet daar eerst de traditionele situatie op orde worden gebracht. Het budget wat hiermee alvorens wordt bespaard, kan me dan nieuwe technologieën financieren.

Bauhaus is specialist in het maken van deze “bocht”. Door middel van een programma- aanpak garandeert Bauhaus een besparing waarmee de nieuwe wereld voor een substantieel deel kan worden gefinancieerd.

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen met het maken van deze bocht? Neem contact op via +31 30 711 88 44 of mail naar [email protected]

Door: Hugo van Wichen - Commercieel Directeur Bauhaus

Terug naar nieuws overzicht

Tags

blog