European Cybersecurity Agency gaat cybercrime in EU bestrijden
13-09-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

European Cybersecurity Agency gaat cybercrime in EU bestrijden

De Europese Unie (EU) wil een European Cybersecurity Agency oprichten om lidstaten beter te beschermen tegen cyberaanvallen. Dit heeft de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker bekend gemaakt in de State of the Union.

Juncker heeft in de State of the Union de prioriteiten voor de EU voor het komende jaar bekend gemaakt. Eén van deze prioriteiten is de oprichten van een European Cybersecurity Agency. Dit agentschap gaat zich richten op de bestrijding van cybercriminaliteit.

Juncker stelt dat cyberaanvallen in potentie een grotere bedreiging vormen voor de stabiliteit van democratieën en economieën dan wapens en tanks. Juncker wijst erop dat vorig jaar meer dan 4.000 ransomware aanvallen per dag zijn utigevoerd en 80% van de Europese bedrijven geconfronteerd is met tenminste één cybersecurity incident. Cyberaanvallen kennen daarnaast geen grenzen, terwijl niemand hiervoor immuun is. Dit maakt de oprichten van een European Cybersecurity Agency volgens Juncker noodzakelijk.

Terug naar nieuws overzicht
Security