Facebook krijgt 1,2 miljoen euro aan boetes opgelegd door Spaanse privacywaakhond
11-09-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Facebook krijgt 1,2 miljoen euro aan boetes opgelegd door Spaanse privacywaakhond

Facebook krijgt opnieuw een boete opgelegd door een Europese privacywaakhond. Het social media bedrijf moet 1,2 miljoen euro betalen aan de Spaanse privacywaakhond.

De Spaanse toezichthouder stelt dat Facebook meerdere Spaanse wetten overtreedt. In alle gevallen informeert het bedrijf gebruikers onvoldoende over de wijze waarop data die over hen wordt verzameld wordt gebruikt. Daarnaast zou Facebook informatie die niet langer relevant is te lang bewaren. Het bedrijf krijgt daarom een drietal boetes opgelegd: tweemaal een boete van 300.000 euro en eenmaal een boete van 600.000 euro. Facebook moet hierdoor dus in totaal 1,2 miljoen euro aan boetes betalen.

Facebook gaat in beroep

Facebook laat in een reactie aan TheNextWeb weten het niet eens te zijn met de boetes en benadrukt de privacy van gebruikers serieus te nemen. Het bedrijf stelt dat gebruikers zelf kiezen welke informatie zij willen toevoegen aan hun profiel en delen met anderen. Deze informatie zou niet worden gebruikt om gebruikers reclame aan te bieden. Het bedrijf kondigt dan ook aan in beroep te gaan tegen de boetes.

Het is de tweede keer in enkele maanden tijd dat Facebook een boete opgelegd krijgt door een Europese privacywaakhond. In mei kreeg het bedrijf een boete van 150.000 euro opgelegd door de Franse privacywaakhond aangezien het bedrijf de Franse databeschermingswet overtrad. 

 

Terug naar nieuws overzicht