Werknemers: ‘Automatiseringstechnologie helpt productiviteit te verhogen’
11-09-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Werknemers: ‘Automatiseringstechnologie helpt productiviteit te verhogen’

Werknemers hebben behoefte aan technologie en digitale oplossingen om hun productiviteit te verhogen. 49% zegt dat automatiseringstechnologie hen in staat zal stellen productiever te zijn, terwijl 52% ervan uitgaat dat kunstmatige intelligentie een positieve impact zal hebben op hun rol.

Dit blijkt uit een onderzoek van Ricoh onder Europese werknemers, waaronder 101 Nederlandse respondenten. Werknemers beschouwen dagelijkse e-mail (48%) en meetings (48%) als de belangrijkste vormen van tijdverspilling - meer nog dan reistijd (18%). Maar een overweldigende 91% is positief over de mogelijkheden van nieuwe technologie om hen te helpen op slimmere manieren te gaan werken. Dat betekent meer directe toegang tot gegevens (39%), de mogelijkheid om meer vanuit thuis uit te werken (42%) en een vermindering van repetitieve taken (21%).

Slimmer werken

Maurits Aalders, Director Marketing, Ricoh Nederland stelt: "Er zijn veel taken en processen die te veel tijd vragen en die eigenlijk geautomatiseerd of gestroomlijnd kunnen worden. Door deze tijd vrij te maken, zorgt technologie ervoor dat werknemers slimmer kunnen werken en zich kunnen focussen op het toevoegen van echte waarde aan hun bedrijf."

Werknemers denken dat een gebrek aan investeringen in technologie uiteindelijk voor problemen in het bedrijf zal zorgen. 27% denkt dat als er geen investeringen gebeuren binnen 5 jaar het bedrijf failliet zal gaan. 47% denkt dat de concurrenten al een technologisch voordeel hebben. Het onderzoek onthult ook dat werknemers ontmoedigd lijken over wat hun management motiveert. 70% denkt dat het senior management eerder nieuwe technologie zal introduceren als het helpt de kosten te verlagen in plaats van als het hen versterkt.

Holistische visie op de lange termijn

Aalders voegt toe: "De mensen die de zakelijke beslissingen nemen, moeten een holistische visie op lange termijn hebben. Besparen op investeringen kunnen op korte termijn wel kapitaal vrijmaken, maar de voordelen van toegenomen productiviteit leveren op de langere termijn veel meer op."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud