Wouter Hoeffnagel - 07 september 2017

ROC Mondriaan opent Techniek Innovatie Huis

ROC Mondriaan opent op 3 oktober 2017 het Techniek Innovatie Huis op de Tinwerf in Den Haag. Op deze nieuwe onderwijslocatie, die onderdeel uitmaakt van de Techniek en ICT-campus van de onderwijsinstelling, wordt gewerkt met de nieuwste technieken en innovaties.

De onderwijsinstelling wil een hechtere band krijgen met het bedrijfsleven, zodat de student en het bedrijf elkaar tijdens en na de studie weten te vinden. In het Techniek Innovatie Huis gebouw werken de vier scholen van de Techniek en ICT-campus - ICT, Bouw en Infra, Metaal-, Elektro- en Installatietechniek en Autotechniek & Mobiliteit - samen aan de toekomst van hun studenten en een toekomstbestendig Nederland.

Klaargestoomd voor de toekomst

In het Techniek Innovatie Huis worden studenten van het ROC Mondriaan klaargestoomd voor de toekomst. De scholen gaan in verschillende labs werken met de nieuwste technieken en innovaties zoals 3D Printing, Virtual Reality en Serious Gaming.

In de vier sectoren waarop de onderwijsinstelling zich richt is een grote vraag naar studenten. ROC Mondriaan wil de samenwerking met het bedrijfsleven daarom versterken en studenten linken aan het werkveld. In het Techniek Innovatie Huis zullen studenten werken aan actuele vraagstukken uit het werkveld. Zo maken studenten kennis met het vakgebied en toekomstige werkgevers en vice versa. Deze koppeling geeft studenten een grotere kans om na het afronden van hun opleiding direct een baan te vinden en beantwoord de vraag naar studenten binnen de technische branche.

Programma

Het Techniek Innovatie Huis wordt op 3 oktober geopend, waarbij een mini-symposium wordt georganiseerd gericht trendsetters, opiniemakers, onderwijs, bestuurders en influencers. Na de opening van het gebouw, worden de nieuwste technieken en innovaties die het Techniek Innovatie Huis biedt geïntroduceerd.

Verschillende thought leaders op het gebied van innovaties en betrokkenen van het gebouw zullen spreken. Wethouder van Onderwijs Den Haag, Saskia Bruines ligt toe wat de komst van dit gebouw betekent voor het onderwijs en Tom Bouws van de Kamer van Koophandel legt een link naar de arbeidsmarkt. Daarnaast kunnen aanwezigen een kijkje nemen in de verschillende ruimtes van het gebouw met onder andere een FabLab, Skillslab, Serious-GamingLab en Virtual Reality bioscoop.