KING start marktverkenning geosoftware namens VNG
31-08-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

KING start marktverkenning geosoftware namens VNG

Een collectief van 109 gemeenten en organisaties wil in samenwerking met VNG/KING vanuit ‘Samen Organiseren’, onderzoeken hoe zij hun in gebruik zijnde applicaties voor BAG, BGT, BRK, WKBP, ESB, Gegevensmagazijn en Gegevensviewer kunnen vervangen. Dit meldt KING (Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten), verantwoordelijk voor de ict-uitvoering van Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), op Tenderned.

De vervanging moet plaatsvinden door 'een nieuwe (applicatie) component(en) dat/die qua functionaliteit en mogelijkheden beter en flexibeler aansluit(en) op de bestaande en toekomstige ontwikkelingen binnen de gemeente en waarbij de prijs van aanschaf, onderhoud en beheer vooraf vaststaat. Hiervoor voeren de gemeenten deze marktverkenning uit op vijf percelen', zo staat in de tender te lezen.

Data integratie

De marktverkenning komt nadat ruim 150 gemeenten softwareleverancier Vicrea verzochten een prijsverhoging niet door te voeren. Vicrea is gespecialiseerd in slimme data-integratie oplossingen, Geografische Informatie Systemen en SmartCity toepassingen en onderdeel van Total Specific Solutions (TSS).

Het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) is opgericht in 2009 door de VNG om gemeenten te ondersteunen bij het verbeteren van hun informatievoorziening, om zo de dienstverlening aan inwoners en ondernemers te optimaliseren. Han Wammes is leveranciersmanager bij VNG/KING. Hij volgde in de zomer van 2017 Kees Groeneveld op. Ingrid Hoogstrate is de tijdelijke directeur van KING sinds het vertrek van Larissa Zegveld die nu algemeen directeur en bestuurder is bij Wigo4it, de coöperatie van de sociale diensten van de vier grote steden voor ICT.

WK

Terug naar nieuws overzicht