Redactie - 16 augustus 2017

Oplossing voor cliëntcontact centra van aanbieders in de Care-markt

QS solutions brengt Qare365 op de markt. Dit is een oplossing voor cliëntcontact centra van aanbieders in de Care-markt. Zorgaanbieders zullen succesvoller zijn als zij een hogere bezetting behalen en uitsluitend gefinancierde zorg leveren. Dat kan als zij meer aandacht besteden aan het intakemanagement proces.

Zorgaanbieders hebben volgens QS Solutions te maken met forse bezuinigingen en met contracten die niet worden verlengd. Tegelijkertijd neemt het aantal mondige zorgconsumenten toe. Zij melden zich bij verschillende zorgaanbieders aan en wisselen sneller. Zeker nu zij zelf meer voor zorg moeten betalen.

Het voorkomen van lege bedden, kamers en zorgappartementen is gezien de krappe winstmarges eerder noodzaak dan luxe. Volgens Dennis Dols, marketing manager bij QS solutions, zullen zorgaanbieders hun
bezetting verbeteren als zij het proces ‘van eerste telefoontje tot voordeur’ ondersteunen met software dat afspraken bijhoudt en de procedures bewaakt. Dit heeft direct een positieve invloed op de financiële positie.

Wachtlijsten

Veel zorgaanbieders hebben te maken met wachtlijsten. Maar doordat deze in Excel worden bijgehouden, zijn deze vaak niet ‘hard’. Hoe weet je zeker of iemand nog echt is geïnteresseerd? Hoe weet je of iemand de
status ‘urgent’ heeft? Of dat iemand op de lijst staat, omdat hij of zij alleen naar die ene plek wil, als die vrijkomt. Wachtlijstmanagement zorgt voor een zorgvuldige verdeling van zorg.

Matching

Het vinden van een plek die aansluit op de zorgbehoefte van een cliënt is lastig als er veel locaties en bedden zijn. Qare365 heeft een matching functie, die net zoals Booking.com werkt. Op basis van de wensen van de
cliënt is de geschikte plek zo gevonden. En als er een plek vrijkomt, vertelt Qare365 wie op de wachtlijst hiervoor in aanmerking komt. Zo zijn vrije plekken snel opgevuld en dat leidt tot een hogere bezetting.

Gebaseerd op standaarden

Veel zorgaanbieders werken al met software van Microsoft. ‘Daarom hebben wij Qare365 gebaseerd op Office365 en Dynamics365. Dan past het in de IT-omgeving en is het werken met de software eenvoudig.
Ook de integratie met de meeste ECD-systemen is standaard’, aldus Tamara Kusters, de leider van het CRM team dat Qare365 ontwikkelde.

Niet weer een project

Qare365 is een standaardoplossing, die zich in de praktijk bewijst. Daarom is er geen langdurend implementatieproject nodig. Na een korte instructie en het laden van gegevens kan iedere zorgaanbieder
aan de slag. Volgens Tamara werkt een organisatie binnen een maand met Qare365.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024