Amazon richt zich op kaartverkoop voor evenementen in VS
11-08-2017 | door: Redactie

Amazon richt zich op kaartverkoop voor evenementen in VS

Amazon is voornemens om in de Verenigde Staten concertkaarten en tickets voor sport en leisuree evenementen te gaan verkopen. Amazon zou daarover in gesprek zijn met diverse locatie-eigenaren.

Markt is rijp voor nieuwe speler

Amazon zou vinden dat de markt rijp is voor hun nieuwe aanbod, omdat consumenten kaartjes vaak te duur vinden. Daarnaast zouden uitbaters van locaties graag meer aanbidders voor kaartverkoop zien, zodat de verkoop gestimuleerd wordt. Op dit moment is Ticketmaster, onderdeel van Live Nation Entertainment, de enige verkoper van kaartjes voor toplocaties in Amerika.

Ticketmaster grootste concurrent

De webwinkel zou gebruik willen maken van zijn grote klantenbestand voor de nieuwe markt. Eerdere concurrenten van Ticketmaster liepen onder meer tegen de sterke relaties van het bedrijf met uitbaters van locaties aan.

Eerder succes in GB

In Groot-Brittannië heeft Amazon al succes gehad met de verkoop van kaartjes. Daar verkoopt het sinds 2015 plaatsen voor shows op West End. Voor sommige evenementen verkocht het bedrijf meer kaarten dan Ticketmaster, stelt één van de bronnen die locaties in het land bezit.

Amazon was volgens persbureau Reuters niet bereikbaar voor commentaar. Live Nation Entertainment weigerde te reageren op de berichtgeving.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

event