Aon Nederland neemt Unirobe Meeùs Groep over
08-08-2017 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Aon Nederland neemt Unirobe Meeùs Groep over

Risicoadviseur en verzekeringsmakelaar Aon is tot overeenstemming gekomen met Aegon over de overname van Unirobe Meeùs Groep (UMG) voor een bedrag van 295 miljoen euro. De voorgenomen overname behelst de volledige Unirobe Meeùs Groep B.V. 

Naar verwachting is de verkoop in het vierde kwartaal van 2017 afgerond. Verder zijn geen financiële details bekend gemaakt. De voorgenomen overname wordt pas definitief na advies van de betrokken ondernemingsraden en goedkeuring van de mededingingsautoriteit (Autoriteit Consument en Markt) en de Autoriteit Financiële Markten. 

Marktleider

“Na voltooiing van deze overname wordt Aon marktleider in alle business-to-business- marktsegmenten in Nederland,” zegt Marc van Nuland, Country Manager van Aon Groep Nederland. “Na de formele goedkeuring profileert Aon zich dan met twee entiteiten: een die zich volledig richt op de markt van het midden- en kleinbedrijf en een met een sterke focus op grote ondernemingen en multinationals. Zowel klanten van UMG als van Aon profiteren van deze overname doordat zij gebruik kunnen maken van de gebundelde kennis en ervaring van UMG en die van Aon-teams in Nederland en ons wereldwijde netwerk.” 

Terug naar nieuws overzicht