Redactie - 04 augustus 2017

Google deed bod van 30 miljard op Snapchat

Google zou een bod hebben gedaan op het bedrijf achter Snapchat van maar liefst 30 miljard dollar. 

Zo vertellen intimi aan Business Insider. In het afgelopen jaar hebben insiders en outsiders zoveel over de overname gehoord, dat het zou gaan om een "publiek geheim". Het is onduidelijk hoe ver de gesprekken tussen Google en het bedrijf Snap gevorderd zijn. Snapchat ontkent echter dat er formele overnamegesprekken plaatsvonden.

Taxatie van 20 miljard dollar

Onderhandelingen over een mogelijke overname zouden in 2016 zijn gestart, vlak voordat het bedrijf bij een investeringsronde werd gewaardeerd op 20 miljard dollar. Bij deze investering stak Google-moederbedrijf Alphabet ook geld in de app.

Interesse sinds beursgang

De overname werd wederom besproken toen Snap in maart dit jaar naar de beurs ging, aldus de bronnen. Sindsdien zou het overnamebod van 30 miljard dollar op tafel liggen.

Snap wist in zijn eerste kwartaal de verwachtingen niet waar te maken. Het bedrijf heeft last van concurrentie met Facebook en Instagram, dat de hoofdfunctie van Snapchat kopieerden in meerdere apps onder de naam Stories. Inmiddels zou er meer worden geadverteerd bij Instagram Stories dan bij Snapchat.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024