bunq premium: de 'Netflix voor bankieren'

02-08-2017 | door: Redactie
Deel dit artikel:

bunq premium: de 'Netflix voor bankieren'

bunq heeft zojuist bunq premium gelanceerd, een volledig nieuw concept voor bankieren. Voor €7,99 per maand kunnen gebruikers onbeperkt gebruik maken van bunq's diensten, een vast bedrag. Zo loopt bunq voorop met een nieuwe vorm van bankieren in Nederland én de rest van de wereld.

Zorgeloos bankieren

bunq belooft met premium volledige vrijheid: je privacy wordt gewaarborgd en je privégegevens worden nooit verkocht. Je geld wordt niet in obscure of onveilige bedrijven geïnvesteerd. bunq belooft daarbij transparante fees zonder verborgen kosten. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat 20% van alle consumenten niet tevreden is over het kostenplaatje van hun bank1. Met bunq premium hebben gebruikers een zorgeloze ervaring en zijn kosten zoals de welbekende €2,25 voor geldopnames in vreemde valuta of ongemerkte roodstand verleden tijd.

Volledige vrijheid

CEO Ali Niknam: “Onze gebruikers willen volledig vrij zijn om te doen en laten wat zij willen. Bij bunq bieden wij die vrijheid, net zoals Spotify dat doet voor muziek en Netflix voor series en films. Ons onderzoek heeft uitgewezen dat onze gebruikers zorgeloos willen zijn over services. Met bunq premium bieden we dat voor een vaste prijs, zonder verborgen kosten. Het geeft jou de vrijheid om wereldwijd met je geld te doen wat je wil, wanneer je wil en met wie je dat wil. En wanneer je ons nodig hebt, zijn we er voor je via 1 tap in de app."

Debit MasterCards

Een primeur is de mogelijkheid voor premium-gebruikers om debit MasterCards te gebruiken. Hierbij wordt het gemak en de veiligheid van een pinpas gecombineerd met de mogelijkheid om te betalen op alle websites waar MasterCard wordt geaccepteerd. De pas kan indien nodig, bijvoorbeeld bij diefstal of verlies, direct worden geblokkeerd vanuit de app.

Primeur: Unieke beveiliging

bunq voegt aan haar wereldwijde bunq MasterCard een unieke beveiligingslaag toe: met een CVC-code die elke paar minuten automatisch ververst in de bunq app (en niet op de pas wordt gedrukt) hebben criminelen niets aan het kaartnummer van gebruikers, zelfs als deze wordt gestolen.

Mobiel betalen met tap & pay

Premium gebruikers kunnen ook vanaf nu compleet mobile-only gaan: mobiele betalingen direct via Android telefoons zijn nu mogelijk. De gebruiker houdt zijn of haar Android telefoons tegen de PIN terminal en de betaling wordt direct uitgevoerd: gebruikers kunnen nu dus kiezen of ze hun pas of telefoon gebruiken.

Whatsapp betaalverzoeken

Met Whatsapp betaalverzoeken kunnen bunqers realtime betaalverzoeken delen via e-mail, Whatsapp of Messenger. Ontvangers van de link betalen via iDEAL, waarbij het geld direct op de rekening van de bunqer staat - ongeacht de bank waarmee wordt betaald. Bij toepassingen zoals Tikkie duurt het ontvangen van het geld momenteel nog een werkdag, afhankelijk van de bank van de betaler.

Primeur: In-app overstapservice

 Onderzoek van NOS toonde aan dat 40% van alle mensen van bank wil wisselen, maar slechts 0.5% dit daadwerkelijk doet2. bunq maakt dit vanaf vandaag daarom veel gemakkelijker en introduceert tevens een zorgeloze en intuïtieve overstapservice. Gebruikers kunnen voor het eerst volledig via hun mobiele telefoon alle betalingen van hun oude bank kunnen door laten sturen naar bunq premium. Gebruikers hoeven daarbij geen formulieren meer in te vullen op papier, zoals tot nu gebruikelijk was bij banken.

Eerste bank met SDKs

In het verlengde van bunq's API, waarmee bunq een primeur had in de bancaire wereld, is bunq nu tevens de eerste bank die Software Development Kits voor haar API heeft uitgebracht (https://github.com/bunq). Softwareontwikkelaars kunnen per direct aan de slag met SDKs in Java, C#, Python en PHP. Hiermee wordt het veel aantrekkelijker en gemakkelijker om nieuwe toepassingen en apps voor het bunq platform te ontwikkelen. Naast premium blijft bunq een gratis variant aanbieden van haar service: bunq free. Gebruikers die alleen een online bankrekening willen kunnen met bunq free alle voordelen van bunq ervaren, zonder een kaart te moeten gebruiken.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Banking