Ransomware kan meer dan half miljoen euro schade opleveren

27-07-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Ransomware kan meer dan half miljoen euro schade opleveren

Een geslaagde aanval met cryptomalware kan een organisatie duur komen te staan. De schade door ransomware kan in de honderdduizenden dollars lopen.

Dit blijkt uit het onderzoek ‘Global IT Security Risks Survey 2017’ van Kaspersky Lab en B2B International. Het onderzoek rekent voor dat het totale schadebedrag kan oplopen tot $713.224. Dit bedrag omvat het losgeld en de vervolgkosten, zoals uitgaven om de IT-infrastructuur te verbeteren, verloren data terug te krijgen en medewerkers te trainen. Ook externe consultancy en het repareren van imagoschade zijn meegerekend.

Het onderzoek laat zien dat organisaties weten dat de potentiële financiële schade door ransomware groot kan zijn. Toch ziet slechts 40% van de onderzochte organisaties ransomware als een reële bedreiging voor zichzelf. Een grote meerderheid (77%) van de organisaties denkt dat ze (meer dan) voldoende hebben geïnvesteerd in IT-beveiliging. De recente ransomware-uitbraken met WannaCry and ExPetr hebben vele organisaties over de hele wereld echter aan het denken gezet over nieuwe bedreigingen en de beveiliging die nodig is om deze het hoofd te bieden.

Terug naar nieuws overzicht
Security