Gemeente Horst aan de Maas kiest voor co-sourcing
25-07-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Gemeente Horst aan de Maas kiest voor co-sourcing

De gemeente Horst aan de Maas zet op continue basis externe specialisten van Ictivity in om op de veranderlijke bedrijfsmatige behoeften in te spelen en het IT-landschap op architectuur-niveau te bewaken. Door een deel van de applicaties naar de cloud te verplaatsen ontwikkelt de IT-afdeling van de gemeente zich steeds meer tot een regie-organisatie. Voor bepaalde IT-domeinen wordt via co-sourcing gebruik gemaakt van externe specialisten. Ictivity levert deze specialisten.

De gemeente Horst aan de Maas in Noord-Limburg is met ruim 42.000 inwoners qua populatie de vierde gemeente van Noord-Limburg. Binnen de gemeente telt de afdeling Informatievoorziening 37 fte, waarvan 7 fte voor de rekening komt van de afdeling automatisering. “Ons landschap wordt steeds complexer en meer onderling verbonden. Om deze omgeving goed in te richten en te beheren, heb je op veel gebieden expertise nodig. Het is ondoenlijk om al die specialisten zelf in huis te hebben; daar zijn we als gemeente gewoon te klein voor. Daarom richten we ons als IT-organisatie meer op regie en besteden we specifieke expertisegebieden uit of laten deze invliegen. Co-sourcing dus”, stelt Stefan Maas, Teamhoofd Informatievoorziening bij de Gemeente Horst aan de Maas.

Technische projectleiders en projectmedewerkers

Nu steeds meer applicaties in de cloud draaien, neemt het aantal beheertaken af. Daarnaast is er vanuit de business behoefte aan vernieuwing. Hierdoor verandert de vraag naar IT-experts van operationeel beheerders naar technische projectleiders en projectmedewerkers met kennis van bedrijfsvoering en cultuur van een organisatie.

Maas: “De duizendpoten die wij zoeken zijn van alle markten thuis: technisch, organisatorisch, sociaal en communicatief. Ictivity voelt uitstekend aan wat wij nodig hebben en is keer op keer in staat gebleken op het juiste moment de juiste mensen te leveren. Dat wil zeggen: technisch kundig, snel lerend, zelfsturend, flexibel. En organisatiesensitief, dus met oog voor hoe het team, het management en de directie opereert en wat de verwachtingen zijn van de gebruikersorganisatie.”

Grondige pre-selectie en flexibele houding

Voor Ictivity is de gemeente Horst aan de Maas een interessante organisatie om mee samen te werken. “Bij co-sourcing blijft de klant zeer betrokken bij het proces en draagt hij meer verantwoordelijkheid voor het eindresultaat. In de praktijk zijn onze specialisten echt als partner of collega aan het werk bij de gemeente Horst aan de Maas. Dat maakt het aantrekkelijk voor IT-professionals om hier aan de slag te gaan”, zegt Wilbert van Beek, directeur bij Ictivity.

“Wij werken met een zeer grondige pre-selectie voor al onze klanten om te kijken of een kandidaat bij de opdracht past. Daarnaast zijn we zo flexibel mogelijk en proberen we constructief mee te denken bij een uitvraag van een klant. Ook als dit op korte termijn is of er een bepaalde specialist wordt gevraagd.”

Terug naar nieuws overzicht