Amerikaans bedrijf gaat microchips implanteren bij werknemers
25-07-2017 | door: Redactie

Amerikaans bedrijf gaat microchips implanteren bij werknemers

Three Square Market gaat als eerste Amerikaanse bedrijf een microchip implanteren bij haar werknemers. Dat heeft het technologiebedrijf in een persbericht aangekondigd.

Iedereen die bij het bedrijf werkt, krijgt op 1 augustus het aanbod om een microchip te laten inbrengen. Het bedrijf benadrukt wel dat de keuze om deel te nemen bij de werknemers zelf ligt. Three Square Market verwacht dat zo’n 50 personeelsleden op het aanbod zullen ingaan.

Betalen en inloggen

De microchip wordt ingebracht onder de huid tussen de duim en de wijsvinger. Volgens het bedrijf is de chip binnen enkele seconden geïmplanteerd. Werknemers zullen ermee kunnen betalen voor voedsel en drank in de pauzeruimte, deuren openen, inloggen op computers en het kopieerapparaat gebruiken.

De microchip werkt op basis van RFID-technologie (Radio-Frequency Identification). Via elektromagnetische velden kan elektronisch opgeslagen informatie worden geïdentificeerd. De microchip gebruikt het zogeheten 'near-field communication' (NFC) voor contactloze communicatie, zoals in smartphones voor mobiele betalingen.

Eerste Amerikaanse bedrijf

Three Square Market is naar eigen zeggen het eerste Amerikaanse bedrijf waarbij werknemers dergelijke microchips implanteren. Het Mechelse bedrijf New Fusion doet dat al langer.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Digital