Wouter Hoeffnagel - 19 juli 2017

Defensie Innovatie Competitie: samen sterker in cyber

Ontwikkelingen op het gebied van ‘cyber’ spelen voor de nationale en internationale veiligheid steeds vaker een belangrijke rol. Dit zien we volgens de Nederlandse overheid ondermeer terug in de Wet gegevensverwerking en meldplicht cybersecurity. Het thema van de jaarlijkse Defensie Innovatie Competitie van Defensie is daarom dit jaar ‘samen sterker in cyber’.

Met de Defensie Innovatie Competitie daagt Defensie het midden- en kleinbedrijf en start-ups uit innovatieve ideeën te bedenken om ‘samen sterker te staan in het cyberdomein’. De winnaar van de competitie krijgt 200.000 euro beschikbaar gesteld om zijn idee te ontwikkelen.

De Defensie Innovatie Competitie is de grondlegger van de Veiligheid Innovatie Competitie, dat dit jaar ’Technologie dichterbij’ als thema heeft. Deze competitie is gericht op de ontwikkeling van innovatieve ideeën die het ministerie van Veiligheid en Justitie, het ministerie van Defensie, politie en de Koninklijke Marechaussee helpen hun werk beter en effectiever te doen. Ook in deze competitie krijgt de winnaar een bedrag van 200.000 euro beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van zijn idee.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024