Luchtvaart dienstverlener bespaart flink op Oracle licenties
17-07-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Luchtvaart dienstverlener bespaart flink op Oracle licenties

Darryl Maraj, VP of Global Technology Solutions bij de Amerikaanse luchtvaartspecialist GA Telesis, dat wereldwijd vliegtuigen onderhoudt en componenten levert, is overgestapt op een Nutanix cloud enterprise platform. Hierdoor is de infrastructuur beheer vereenvoudigd en is er aanzienlijk bespaard op Oracle licenties.

Maraj zei dit tijdens het Nutanix .NEXT event klantenevent in de VS. GA Telesis LLC was toe aan een infrastructuur upgrade en had ruime keuzen in het aantal vendoren.  Na gesprekken met diverse storage en hyperconverged storage leveranciers werd uiteindelijk gekozen voor Nutanix die de storage en infrastructuur moderniseert met de Nutanix NX-6000 series 4-node cluster.

VMs snel uitgerold

Volgens Maraj past Nutanix in de technology roadmap en management structuur van GA Telesis. Zo vindt Maraj Nutanix technologie fijn door het eenvoudige beheer, de inzichtelijke dashboards en non-disruptive software updates. Verder was de uitrol naadloos en werd er binnen een paar uur snel een modern datacenter neergezet met storage, servers, switches en een VMware hypervisor. Binnen een paar minuten zijn nieuwe VMs snel uitgerold. Verder wordt er ruimte bespaart in server racks aldus Maraj.

Oracle Licensing

Veel kosten werden bespaard op Oracle licenties na de overgang op de Nutanix NX-6000 series 4-node cluster. GA Telesis gebruikt wereldwijd veel Oracle applocaties. Met Oracle moest wel een paar maanden onderhandeld worden, maar de twee partijen kwamen er tenslotte uit. De Oracle omgeving van GA Telesis werkt nu op 1 Nutanix node. Dat leidde tot een kostenbesparing van vele tientallen procenten aldus Maraj.

Lees meer over de case hier.

nutanix_ga-telesis_78089.pdf

Terug naar nieuws overzicht