Atos moet van rechter bonus uitkeren aan medewerkers
16-07-2017 | door: Redactie

Atos moet van rechter bonus uitkeren aan medewerkers

De rechter heeft in eenĀ kort geding onlangs een uitspraak gedaan waarbij de medewerkers van Atos in het gelijk zijn gesteld over het uikeren van een bonus zo meldt vakbond De Unie. Atos heeft vakbond De Unie echter laten weten dat zij in hoger beroep zullen gaan tegen dit besluit. Unie betreurt deze stap van Atos en zal de ontwikkelingen verder afwachten en zijn leden die het betreft hierover blijven informeren.

Begin dit jaar is besloten door Atos om de voorgenomen wijziging over de jubileumuitkering uit te stellen. Echter vanaf 1 juli 2017 is het besluit tot uitvoering over gegaan. Dit wil zeggen dat Atos op dit moment geen jubileumuitkeringen meer verstrekt. Zij zijn hierover in gesprek met de OR, echter wacht Atos dit gesprek niet af en voert zij haar beleid uit. De Unie zegt benieuwd te zijn naar de uitkomsten hiervan.

Vanuit Atos is aan De Unie medegedeeld dat de business op dit moment stabiliseert. "Dit is een goed teken en dus ook tijd om te investeren in de medewerkers in onze optiek. De investering in de medewerkers die jarenlang is uitgebleven zal nu toch echt moeten plaatsvinden. In welke vorm dit zal zijn bespreekt Atos op dit moment nog intern en met de ondernemingsraad (OR)", aldus De Unie.

Lees meer hier over de uitspraak.

Terug naar nieuws overzicht