PC-markt in tweede kwartaal 2017 opnieuw gekrompenPC-markt in tweede kwartaal 2017 opnieuw gekrompenPC-markt in tweede kwartaal 2017 opnieuw gekrompenPC-markt in tweede kwartaal 2017 opnieuw gekrompenPC-markt in tweede kwartaal 2017 opnieuw gekrompen
14-07-2017 | door: Witold Kepinski

PC-markt in tweede kwartaal 2017 opnieuw gekrompen

De pc-markt kwakkelde in het tweede kwartaal van 2017 verder naar beneden, maar minder erg dan verwacht. Dit melden onderzoeksbureaus Gartner en IDC. De wereldwijde pc-markt wordt geleid door HP die marktaandeel wist te pakken. Daarna volgen respectievelijk Lenovo en Dell. Apple staat op plaats vier en ASUS op plaats vijf.

Gartner meldt dat er 61,1 miljoen pc's in het tweede kwartaal werden verkocht. Dat is een daling van 4,4 procent vergeleken met een jaar eerder. IDC meldt dat de pc-markt (desktop, notebook en workstation gecombineerd) met 3,3 procent daalde naar 60,5 miljoen eenheden. IDC had eerder voorspeld dat de markt met 3,9 procent zou dalen.

Componenten duurder

De gemiddelde prijs van een pc stijgt vaker doordat de prijzen van componenten zoals DRAM, LCD panels en ssd's duurder worden. Dat leidt tot uitstel van aankopen in de consumenten markt. PC-leveranciers houden echter vaak vast aan hun prijzen om de nodige marge te maken.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht