Microsoft CIO Jim DuBois maakt plaats voor CDO Kurt DelBene
07-07-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft CIO Jim DuBois maakt plaats voor CDO Kurt DelBene

Microsoft CIO Jim DuBois verlaat het bedrijf, vlak na de aankondiging dat er 3000 mensen worden ontslagen. Kurt DelBene (foto) is nu door Microsoft benoemt tot chief digital officer (cdo).

DuBois werkte sinds 1993 bij Microsoft. In 2013 werd hij benoemd tot CIO. Hij had de laatste maanden een sabbatical.

Kurt DelBene werkt al meer 20 jaar voor Microsoft en was sinds 2013 even weg om te werken bij de Affordable Care Act website en als venture partner bij de Madrona Venture Group. In 2015 kwam hij terug bij Microsoft als executive VP of corporate planning & strategy.

Ontslagen

Microsoft is van plan tot 3000 werknemers te ontslaan als onderdeel van een reorganisatie om meer cloud diensten te verkopen. Veel ontslagen, zo'n 75 procent, vallen buiten de VS zo meldt het Amerikaanse mediabedrijf CNBC.

De Microsoft sales groepen worden verdeeld in enterprise en small/medium/corporate. De sales teams worden ingedeeld in branches en product onderdelen. Belangrijke branches zijn maakindustrie, retail, opleidingen, financial services, overheid en gezondheidszorg. De sales productgroepen zijn verdeeld in apps/infrastructure, data/artificial intelligence, business applications en modern workplace.

De reorganisatie heeft een impact op het Microsoft Worldwide Commercial Business onderdeel dat wordt geleid door Judson Althoff en Jean-Philippe Courtois’ global sales en marketing groep. De optimalisatie heeft ook een effect binnen een aantal landenorganisaties.

Cloud

Microsoft sales mensen hebben veel ervaring rond software sales voor pc's en servers. Nu wil dat Microsoft dat de sales medewerkers meer Azure cloud services moet verkopen om in de buurt te komen van marktleider Amazon Web Services (AWS). Ook partners worden verzocht zoveel mogelijk Azure diensten te verkopen. Binnen Microsoft Nederland ligt dit jaar veel focus op Azure.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud