HP investeert 17 miljoen euro in verbetering van onderwijs wereldwijd
07-07-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

HP investeert 17 miljoen euro in verbetering van onderwijs wereldwijd

HP gaat investeert meer dan 17 miljoen dollar in het verbeteren van het onderwijs. Hiermee wil het bedrijf bijdragen aan het doorbreken van armoede in minderbedeelde gemeenschappen.

Dit heeft HP bekend gemaakt tijdens het 2017 Global Citizen Festival in Hamburg. Dit festival vond dit jaar plaats op de vooravond van G20 Summit, waar wereldleiders elkaar ontmoetten om duurzame ontwikkelingen te bevorderen.

Toegang tot onderwijs

Het bedrijf gaat zich inzetten om leeruitkomsten voor meer dan 100 miljoen mensen te verbeteren tussen 2015 en 2025. HP’s toewijding ondersteunt het vierde duurzame ontwikkelingsdoel van de Verenigde Naties om toegang tot onderwijs van hoogstaande kwaliteit en levenslang kunnen blijven leren voor iedereen in het klaslokaal en daarbuiten te verbeteren. Dit is beschreven in het recentelijk gepubliceerde HP duurzaamheidsverslag van 2016.

Voor honderden miljoenen mensen die momenteel geen basisvaardigheden aangeleerd krijgen, kan kwaliteitsonderwijs bijdragen aan het doorbreken van armoede. HP richt zich op de herontwikkeling van het klaslokaal, waarbij de betrokkenheid van de leerlingen wordt vergroot, de leraren in staat zijn beter les te geven en de school zorgt voor een sterke en energieke gemeenschap.

HP World on Wheels

Het bedrijf gaat onder andere programma’s zoals HP World on Wheels uitbreiden, die digitale vaardigheden naar plattelandsgebieden in India moeten brengen met behulp van mobiele learning labs. HP gaat daarnaast vluchtelingen in het Midden-Oosten toegang geven tot gepersonaliseerde en gecombineerde leerervaringen via zes HP Learning Studios. Deze studios zijn voorzien van hardware, software en trainingsdiensten voor leraren.

HP Learning Studios bieden ook experimentele leermethodes aan meer dan 60 scholen in Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten en zeven Europese landen. Daarnaast lanceert HP het wereldwijde e-learningprogramma van de HP Foundation HP LIFE, dat als doel heeft 1 miljoen aanstormende entrepreneurs te ondersteunen in de periode 2015 - 2025.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

onderwijs