Witold Kepinski - 07 juli 2017

Sales reorganisatie bij Microsoft kost 3.000 arbeidsplaatsen

Microsoft is van plan tot 3000 werknemers te ontslaan als onderdeel van een reorganisatie om meer cloud diensten te verkopen. Veel ontslagen, zo'n 75 procent, vallen buiten de VS zo meldt het Amerikaanse mediabedrijf CNBC.

De Microsoft sales groepen worden verdeeld in enterprise en small/medium/corporate. De sales teams worden ingedeeld in branches en product onderdelen. Belangrijke branches zijn maakindustrie, retail, opleidingen, financial services, overheid en gezondheidszorg. De sales productgroepen zijn verdeeld in apps/infrastructure, data/artificial intelligence, business applications en modern workplace.

De reorganisatie heeft een impact op het Microsoft Worldwide Commercial Business onderdeel dat wordt geleid door Judson Althoff en Jean-Philippe Courtois’ global sales en marketing groep. De optimalisatie heeft ook een effect binnen een aantal landenorganisaties.

Cloud

Microsoft sales mensen hebben veel ervaring rond software sales voor pc's en servers. Nu wil dat Microsoft dat de sales medewerkers meer Azure cloud services moet verkopen om in de buurt te komen van marktleider Amazon Web Services (AWS). Ook partners worden verzocht zoveel mogelijk Azure diensten te verkopen. Binnen Microsoft Nederland ligt dit jaar veel focus op Azure.

Microsoft ontsloeg vorig jaar 2850 medewerkers die vooral werkzaam waren bij sales en de smartphone business. In 2015 werden 7500 mensen ontslagen na de overname van Nokia.

Oracle

Microsoft is niet de enige partij die zaken optimaliseert om verder te groeien in de cloud markt. Eerder werd bekend dat Oracle vanaf zijn nieuw gebroken boekjaar, dat 1 juni is begonnen, wereldwijd zijn sales organisatie optimaliseert om verder te groeien in de cloud markt.

Door: Witold Kepinski