Wouter Hoeffnagel - 06 juli 2017

John McAfee schikt met Intel

John McAfee treft een schikking met Intel in een rechtszaak over het gebruik van de merknaam McAfee. De oprichter van het gelijknamige anti-virusbedrijf McAfee zegt toe de merknaam McAfee niet te zullen gebruiken voor beveiligingsproducten.

Dit meldt Reuters. John McAfee eiste het recht de merknaam McAfee te gebruiken. Dit aangezien hij de naam van zijn investeringsmaatschappij wilde veranderen in John McAfee Global Technologies. Intel ging hier echter niet mee akkoord en wees erop dat dit merkrechten zou schenden. Hierop klaagde John McAfee Intel aan, die op zijn beurt een aanklacht tegen de McAfee-oprichter indiende. De zaak kwam aan het rollen na de verkoop van Intel’s meerderheidsbelang in Intel Security, dat in 2010 is ontstaan na de overname van McAfee. Na deze verkoop veranderde Intel Security in april zijn naam weer in McAfee.

Nu hebben John McAfee en Intel dus een schikking gesloten. De rechtszaken van beide partijen zijn hierdoor van de baan. McAfee zegt toe de merknaam McAfee niet te zullen gebruiken voor security-gerelateerde producten en diensten. Daarnaast wordt ook de naam John McAfee Privacy Phone voor een beveiligde smartphone die McAfee eerder dit jaar aankondigde geschrapt en wordt de naam van de investeringsmaatschappij van McAfee niet gewijzigd in John McAfee Global Technologies. McAfee mag zijn naam echter wel gebruiken in ondermeer advertenties en presentaties.