Kapitaalinjectie voor cloud services broker Eshgro

04-07-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Kapitaalinjectie voor cloud services broker Eshgro

Investeringsmaatschappij Holland Venture investeert in cloud services broker Eshgro. Het groeikapitaal stelt Eshgro in staat om haar platform verder te ontwikkelen en haar internationale groei te versnellen.

De cloud verandert de manier waarop bedrijven IT consumeren. Ten opzichte van on-premise IT oplossingen biedt de cloud meer flexibiliteit, 24/7 toegankelijkheid vanaf elke locatie, altijd up-to-date en meer veiligheid. De wereldwijde cloudmarkt zal volgens prognoses van diverse onderzoeksbureaus groeien naar circa € 180 mld in 2020; met een CAGR van 21,5%. Daarmee groeit de cloudmarkt 7x sneller dan de wereldwijde IT-uitgaven. 

Nieuwe uitdagingen

Deze dynamiek creëert nieuwe uitdagingen voor value added resellers en managed service providers. Inspelend op deze ontwikkeling heeft Eshgro een technologisch platform ontwikkeld: de CSB Suite. Dit platform maakt van iedere bestaande IT-omgeving binnen 10 minuten inzichtelijk hoe er veilig een functionele cloud oplossing kan worden samengesteld. Bovendien maakt het de financiële impact inzichtelijk. 

Value added resellers en managed service providers kunnen het platform volledig naar eigen inzicht inrichten, gebruikmakend van het cloud services aanbod van Eshgro. Daarnaast kunnen ze eenvoudig hun eigen dienstenpakket integreren. Eshgro helpt value added resellers en managed service providers om hun businessmodel om te vormen van een projecten- naar een abonnementenmodel. Hiermee kunnen ze relevant blijven in een sterk veranderende markt en meer waarde creëren. Eshgro bewijst het succes van het platform met value added resellers die al 3 jaar op rij hun abonnementen omzet met meer dan 100% laten groeien.

Meer dan 700 verschillende bedrijfsapplicaties

Eindgebruikers draaien inmiddels meer dan 700 verschillende bedrijfsapplicaties op het platform. Belangrijkste argumenten voor gebruik zijn de mogelijkheid om eigen software naar de cloud te brengen, de transparante kosten en de flexibiliteit. Het feit dat Eshgro meervoudig gecertificeerd is maakt dat overheden, financiële dienstverleners en zorginstellingen hun applicaties en data veilig in de cloud kunnen onderbrengen. Met de IT-omgevingen op het platform realiseren eindgebruikers inmiddels meer dan 1 miljard euro omzet.

“We zijn klaar voor de volgende fase, waarbij de focus ligt op de groei en schaalbaarheid van ons platform. Het groeikapitaal stelt Eshgro in staat om internationaal te groeien en ook de grootste value added resellers en managed service providers in de markt te gaan bedienen.”, zegt Anton Loeffen, CEO van Eshgro. “We hebben Holland Venture aan boord gehaald om een actieve bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling en groei van Eshgro. Door hun jarenlange ervaring met groeiende bedrijven, biedt Holland Venture een belangrijke strategische en commerciële meerwaarde.” Betrokken adviseurs bij de Eshgro transactie zijn Haagstate advocaten, de Breij Evers Boon advocaten en investment bank Bryan Garnier.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud