Krachtig netwerk voor het MKB

03-07-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Krachtig netwerk voor het MKB

NETGEAR komt met nieuwe switches en Power over Ethernet (PoE) oplossingen voor resellers die focussen op het MKB (SMB). Met deze producten hebben MKB-klanten een krachtig netwerk, dat ze kunnen beheren met (eveneens) nieuwe software van Insight. Dutch IT-channel sprak hierover met Arend Karssies.

NETGEAR, fabrikant van netwerkapparatuur voor consumenten en kleine tot middelgrote bedrijven, benadert de markt sinds kort via drie business units: NETGEAR Connect Home, Arlo en SMB. “Alle drie deze business units zitten in de lift”, vertelt Karssies, Regional Director Benelux & Other EMEA bij NETGEAR. “Het NETGEAR SMB-portfolio hebben we recentelijk uitgebreid met innovatieve netwerkoplossingen, zoals drie nieuwe ProSAFE Smart Managed Switches, geschikt voor gebruik met Power over Ethernet (PoE) apparaten en PoE+-apparaten.”

Hoge eisen

Om te kunnen voldoen aan de huidige en ook toekomstige eisen die MKB-klanten stellen aan hun draadloze netwerken, variëren deze standalone switches volgens Karssies in aantallen en soorten PoE-poorten. “Door de diversiteit zijn onze switches een ideale oplossing voor een groot aantal middelgrote en kleine bedrijven in bijvoorbeeld de sectoren hospitality, zorg, onderwijs en retail. We hebben het portfolio uitgebreid om verschillende soorten eindgebruikers te kunnen bieden wat ze nodig hebben. Er komen steeds meer apparaten op de markt die gebruik maken van PoE, met als gevolg dat ook het MKB switches nodig heeft die een groot vermogen leveren. We hadden al de echt grote switches die dat kunnen, maar met onze nieuwe PoE-Plus switches kunnen we nu ook het (kleinere) MKB op dit vlak goed bedienen.”

Naast het PoE-portfolio van NETGEAR kreeg bovendien ook het 10GB portfolio een injectie met nieuwe 10 GB-switches. “Daarnaast hebben we onze GS300 Business Essentials Series Gigabit Ethernet Unmanaged Switches uitgebreid met een nieuwe 48-poorts switch en een nieuwe 5-poorts switch met PoE-functionaliteit”, licht Karssies toe. “Deze 300-serie kent daarnaast 5-poorts, 8-poorts, 8-poorts PoE, 16-poorts en 24-poorts uitvoeringen. Met deze 1GB-ethernetswitches bieden we onze MKB-klanten volop snelheid, vermogen en beschikbaarheid. Niet voor niets staat NETGEAR al twintig jaar bekend als een leverancier van krachtige en betrouwbare switches. Dat willen we zo houden.”

Zakelijke switches

De managed switches van NETGEAR zijn volgens Karssies erg in trek, waaronder ook switches voor de bovenkant van het MKB, zoals de NETGEAR Prosafe M4300 serie switches. “De M4300 is helemaal door NETGEAR zelf ontwikkeld en uniek in de markt. Resellers die zich richten op de grotere zakelijke gebruikers hebben serieuze interesse in de M4300 als alternatief voor switches van andere zakelijke leveranciers. Zij kunnen de NETGEAR M4300 prima inzetten voor converged netwerken met functies die voor klanten essentieel zijn, denk bijvoorbeeld aan non-blocking, een hoge performance en het voorkomen van netwerk downtime. Netwerken mogen eigenlijk helemaal niet meer 'down' zijn. We merken tijdens onze trainingen veel enthousiasme voor de NETGEAR M4300.”

Marktkansen

Door het uitgebreide netwerkportfolio hebben resellers meer upsale-mogelijkheden, ervaart Karssies. “We zien resellers die voorheen alleen traditionele switches verkochten, nu veel upsale doen met managed switches. Ze zoeken meer functionaliteit. We adviseren resellers over dingen als een storagekoppeling, over de verschillende 10GB koppelingen of over een PoE-integratie naar wireless voor 802.11AC Wave 2 apparatuur.”

Heel belangrijk volgens Karssies: NETGEAR ontwikkelt netwerkoplossingen die in het budget passen van de klant. “We zien eindgebruikers en resellers heel goed letten op wat ze kunnen krijgen voor hun specifieke budget. De IT-budgetten van organisaties staan onder druk. Zijn meer uitgaven nodig dan waarvoor een klant aanvankelijk zou kiezen, dan moet je goed kunnen uitleggen wat de meerwaarde is. Het gaat om de beschikbaarheid en ook de kracht van een netwerk, zoals je dat allemaal krijgt met 10GB. Niet alleen grotere organisaties, maar ook steeds meer kleine bedrijven kiezen voor 10GB omdat applicaties op de werkplek daarmee een aanzienlijk hogere performance hebben.”

Wireless

Niet alleen het portfolio van vaste netwerken, maar ook dat van wireless-producten van NETGEAR zit in de lift. Karssies ziet deze markt veranderen. “Vroeger was de WiFi-markt tamelijk gespreid en duidelijk gedefinieerd, van standalone tot en met controllers. Nu zijn er meer standalone producten, zoals cloud, mesh of WiFi-systems. De producten lopen in elkaar over, zelfs bij controllers voor grote omgevingen. Er bestaan dus veel verschillende WiFi-oplossingen. Resellers vinden het daardoor lastig om te bepalen wat ze precies nodig hebben en wanneer. De functionaliteit is veranderd en dat vraagt om een goed en overzichtelijk beheer. NETGEAR legt daarom een sterke nadruk op app-managed cloud WiFi-netwerken.”

Data

De WiFi-producten van NETGEAR doen het goed op de Nederlandse markt, zoals de Nighthawk R7000 en de Orbi oplossingen. NETGEAR Nighthawk was onlangs in het nieuws; dat ging over het versturen van netwerkdata naar NETGEAR. “Dat betreft uitsluitend technische informatie over hoe onze WiFi wordt gebruikt”, verklaart Karssies. “Dat is een functie die klanten aan en uit kunnen zetten. Staat de functie aan, dan kunnen wij klanten helpen als ze bijvoorbeeld geen WiFi-signaal hebben. We kijken dan welke cliënt de klant gebruikt en we kunnen zien hoe het netwerk is geconfigureerd. NETGEAR gebruikt uitsluitend data die nodig is om de klant te helpen met specifieke problemen. Informatie over websites die worden bezocht of mails die worden verstuurd, hebben we niet. Wij zijn geen NSA of FBI. Meer informatie hierover staat op onze website link https://kb.netgear.com/000038665.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Security